Okeye `Aile Içi Iletisim` Arasi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi, kahvehanelerde erkeklere, aile içi iletisimi güçlendirmek için 45 dakikalik farkindalik seminerleri vermeye basladi.

Okeye `Aile Içi Iletisim` Arasi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi Egitim ve Yayin Dairesi Baskanligi Koordinatörlügü'nde düzenlenen "Aile Içi Iletisimi Güçlendirmeye Yönelik Farkindalik Seminerleri" ile Türkiye'de kadin ve çocuklara yönelik siddetin önlenmesi, azaltilmasi ve konuyla ilgili farkindaligin artirilmasi amaçlaniyor.
Projeyle 6 ay içerisinde 100 seminer gerçeklestirilerek 5 bin erkege ulasilmasi hedefleniyor. Yetiskin erkeklerin yogun oldugu kahvehane, sosyal alanlar ve odalarda gerçeklestirilecek 45 dakikalik seminerlerle birebir temas kurulacak.
Seminerler sonunda siddetin, toplumsal cinsiyet rollerinden kaynaklandigi, yasalarda suç olarak tanimlandigi, çocuklarda tahribat yarattigi, böyle bir durum karsisinda nasil müdahale edilecegi ögretilecek.
Farkindalik seminerleri uzmanlar esliginde, Mart-Agustos 2013 tarihleri arasinda, cumartesi ve pazar günleri 48 ilde yapilacak. Her ilde iki ayri ortamda verilecek seminerler, Istanbul ve Ankara'da dört farkli yerde düzenlenecek.
Bu kapsamda seminerler 7 bölgede, Ankara, Kirikkale, Eskisehir, Kayseri, Konya, Karaman, Nevsehir, Sivas, Yozgat, Kirsehir, Elazig, Erzurum, Van, Mus, Bitlis, Bolu, Düzce, Karabük, Bartin, Zonguldak, Çorum, Samsun, Trabzon, Rize, Ordu, Sanliurfa, Gaziantep, Diyarbakir, Batman, Antalya, Isparta, Burdur, Adana, Osmaniye, Istanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa, Balikesir, Tekirdag, Yalova, Manisa, Izmir, Usak, Denizli, Mugla, Afyon illerinde gerçeklestirilecek.
-"Farkindaliktan davranis degisikligine kadar çok genis bir çalisma"-
Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardimcisi Askin Asan, AA muhabirine,
"Aile Içi Iletisimi Güçlendirmeye Yönelik Farkindalik Seminerleri" hakkinda bilgi verdi.
Kahvehanelerde aile egitimiyle ilgili kapsamli çalismalar yaptiklarini dile getiren Asan, konuyla ilgili egitim programi gelistirdiklerini ifade etti. Bugüne kadar belediyelerle biraraya gelerek müfredatlari uyguladiklarina ve katilimcilarin çogunun kadin olduguna dikkati çeken Asan, "Erkekler vakitsizlikten dolayi egitimlere katilmada dezavantajli oluyor. Bunun için kahvelere gelip egitimleri burada uygulamaya karar verdik" dedi.
Kahvelere giderek aile içi iletisim konusunda deneme programlari yaptiklarini belirten Asan, "Aile içi iletisimle ilgili hazirlamis oldugumuz bilgileri kahvehanelerde erkek grubuyla paylasiyoruz. Aile sadece kadindan ve çocuklardan olusmuyor. Aile amcalar, dayilar, teyzeler, kardesler, ninelerin de oldugu oldukça genis bir kavram. Aile içi iletisimse çok daha önemli bir kavram. Huzurun ve barisin olabilmesi için kisilerin birbirleriyle olan iletisiminde dikkat etmesi gereken çok önemli kavramlar var" diye konustu.
Kadina yönelik siddetle ilgili nerelere haber verilebilinecegini anlattiklarini ifade eden Asan, "Aile, Kadin, Çocuk, Özürlü ve Sosyal Hizmet Hatti" Alo 183'ü tanittiklarini söyledi. Asan, egitim sirasinda kisilerin sorular sorduklarini ve uzmanlarin da konuyla ilgili bilgi verdigini söyledi.
Deneme çalismalarinin tamamlanmasiyla egitimlerin tüm Türkiye'ye yayilacagini vurgulayan Asan, sunlari kaydetti:
"Burada uygulanan egitim 45 dakika. Egitimin ardindan bilgiler verecegiz. Bu programin 2 haftalik ve 8 haftalik olmak üzere daha genisi var. 2 haftalik program farkindaligi uyandirmak seklinde olacak. 8 haftalik ise tamamiyla davranis degisikligine yönelik olacak. Ama bu onlarin istegiyle ve izniyle olacak. Farkindaliktan davranis degisikligine kadar çok genis bir çalisma. Davranis degisikligi kisa sürede olmaz. Bunun yöntemleri ve teknikleri var. Egitim çalismalarimizi buna yönelik olusturduk."
 Kaynak: Haberler.Com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284