Oktay Yılmaz, Yeniden Baro Başkanlığına Seçildi

Karaman Barosunun 16. olağan genel kurulu bugün Yunus Emre Konferans Salonunda yapıldı.

Oktay Yılmaz, Yeniden Baro Başkanlığına Seçildi

Yapılan seçimler sonunda Oktay Yılmaz’ın beyaz listesi 68 oyla seçimleri kazanırken, Halit Armutlu’nun mavi listesi ise 47 oyda kaldı. Yönetime ise her iki listeden isimler girerken, kesin yönetim listesinin yarın belli olması bekleniyor.

Seçimler öncesinde konuşan Baro Başkanı Av. Oktay Yılmaz, “2018 Ekim ayının ilk haftasında yapılan 16. olağan genel kurulda sizlere açış konuşmasını yaparken Baro Başkanlığının avukatların hiyerarşik bir üst makam olmadığını, bu şekilde bir algılamanın meslektaşlarımıza bir hakaret olacağını, avukatlığın kendisine has ritüelleri, kültürü ve bir duruşu olduğunu, avukatların tarih boyunca hiçbir zaman baskıya ve tahakküme boyun eğmediğini, hiçbir kimseden talimat ve emir almadan sadece ve sadece vicdanının sesine uyarak ve hukukun üstünlüğüne inanarak yasalar çerçevesinde görevini yerine getirdiğini açıkça ifade etmiştim. Hemen belirtmek istiyorum ki görev yaptığım süre içerisinde bu sözlerimi ve düşüncelerimi asla değiştirmeden hiçbir merciden ve makamdan icazet almadan bana verdiğiniz görevi hakkıyla yerine getirmeye çalıştım. Geride kalan bu iki dönemlik Baro Başkanlığımda hesabını veremeyeceğim hiçbir olumsuz işlem yapmadığıma Allah da şahittir sizlerde. Karaman Barosunun gelişmesi ve büyük baroların seviyesine çıkartmak için yaptığımız bu çalışmalarımızda kuşkusuz benim de hatalarım, kusurlarım, eksiklerim olabilir. Temsil görevimi yerine getirirken zaman zaman insani zaaflarımızdan kaynaklı yanlışlarımız da olabilir. Sizin vermiş olduğu görevi ifa ederken ayrı düşündüğümüz, ayrı tercihlerde bulunduğumuz durumlarda olabilir. Bütün bunlar insan olmanın getirdiği zaaflardır. Bütün bu insanı zaaflarımızdan dolayı gönül kırgınlığı yaşayan arkadaşlarımız ve meslektaşlarımız varsa onlardan haklarını helal etmelerini diliyorum. Bu arada baromuzun gelişmesi ve büyümesi için Baro mensubu meslektaşlarımızın refah ve mutluluğu için var gücümüzle çalışmamıza rağmen elimizde olmayan bürokratik nedenlerle sonuca ulaştıramadığımız eksik kalan projelerimizin de yarım kaldığını açık yüreklilikle belirtmek istiyorum. Karaman Barosunu mevcut bulunduğu durumdan daha büyük seviyelere yükseltmek arzusuyla yarım kalan projelerimizi tamamlamak, meslektaşlarımızın yeni adliyemizde hukuka ve adalete katkı sağlayacak yepyeni ortamlarda mesleklerini icra etmelerine zemin hazırlamak amacıyla bir kez daha bu onurlu göreve talip olmuş bulunuyorum” dedi.

Avukat Halit Armutlu’da yaptığı konuşmada, geçmiş dönemlerde Baro Başkanlığı yaptığı için baronun sıkıntılarını bildiğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284