Okul ve Çevrelerinde Uygulanacak Asayiş ve Trafik Tedbirleri Değerlendirildi

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında okul ve çevrelerinde uygulanacak olan asayiş ve trafik tedbirlerinin değerlendirildiği toplantı Vali Tuncay Akkoyun başkanlığında gerçekleştirildi.

Okul ve Çevrelerinde Uygulanacak Asayiş ve Trafik Tedbirleri Değerlendirildi

Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Tuncay Akkoyun'un yanı sıra Belediye Başkan Vekili Eyüp Hüsamettin Aslan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Yener Terlemez, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile okul aile birliği başkanları katıldı.

Toplantı, bir önceki yıl yapılan proje ve çalışmalarla hazırlanan video gösterimi sonrasında İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'ın konuşması ile başladı.

"İnşaat ve onarım çalışmalarını yaz tatili sürecinde tamamladık"

Toplantıya katılanları selamlayarak toplantının açışını yapan İl Müdürü Mehmet Çalışkan eğitimin istenilen insan modelinin yetiştirilmesi olduğunu belirtti. Eğitimin uzun bir süreç olduğunu ifade eden Çalışkan, "İlimiz eğitim öğretim çalışmalarını bugünlere ulaşmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Çünkü ilimizin fiziki şartlar bakımından, bina ihtiyacı bakımından bir eksikliğimiz yok. İnşaat ve onarım çalışmalarını yaz tatili sürecinde tamamladık. 68 okulumuzda bakım ve onarım çalışmaları yapıldı. 12 Eylül itibariyle tüm öğrencilerimiz okullarında eğitim öğretime başlayacaklar." dedi.

"Derslik başına düşen öğrenci sayımız ortalama 15,5'tir"

Konuşmasına Karaman'ın eğitim öğretim çalışmalarına yönelik bilgileri paylaşarak devam eden İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan "Karaman'da öğrenim gören öğrenci sayısı açık öğretim dâhil 53 bin 826, öğretmen sayımız 3 bin 956, okul sayımız 258 ve derslik sayımız da 2 bin 974'tür. Tüm düzeyler ele alındığı zaman derslik başına düşen öğrenci sayımız ortalama 15,5'tir. Bu oranlar doğrultusunda net olarak söyleyebiliriz ki ilimiz derslik başına düşen öğrenci sayısında Türkiye sıralamasında gayet iyi konumda. Devletimizin eğitim önceliği ile tanıdığı imkânları doğrultusunda daha iyi koşulları sağlayabilmek için ilimize yeni yatırımlar da devam ediyor." şeklinde konuştu.

Kütüphanesiz Okul Kalmasın projesiyle ilgili bilgiler veren İl Müdürü Mehmet Çalışkan, Karaman'da kütüphanesiz okul kalmadığını dile getirerek okullardaki toplam kitap sayısının 150 bin civarında olduğunu, düzenlenecek kitap toplama kampanyalarıyla bu sayının daha da artırılacağını ifade etti.

İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'ın konuşmasının ardından toplantı, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Doğan Yeni ve İl Jandarma Komutanlığında görevli J. Asb. Kd. Üçvş. Arzu Daşdan'ın eğitim-öğretim faaliyetleriyle ilgili güvenlik tedbirlerini konu alan sunumlarıyla devam etti.

Sunumların ardından bir konuşma gerçekleştiren Vali Tuncay Akkoyun, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından okulların çevresinde öğrencilerimizin güvenliği için asayiş ve trafik olmak üzere gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirterek öğrencilerin güvenli bir şekilde eğitim-öğretimlerini sürdürmeleri için gayret gösterildiğini ifade etti.

"Şehrimizde başarı oranının en üst seviyeye çıkması için devletimizin bütün imkânlarını seferber etmeye hazırız"

2022-2023 eğitim-öğretim yılının; öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz için hayırlı olmasını ve başarılarla geçmesini temenni eden Vali Akkoyun, "Şehrimizde başarı oranının en üst seviyeye çıkması için devletimizin bütün imkânlarını seferber etmeye hazırız. İmkân anlamında herhangi bir sıkıntımız yok yeter ki çalışılsın, yeter ki gayret edilsin. İnanırsak, gayret edersek, ulaşamayacağımız hiçbir hedef yoktur. Bu anlamda eğitim neferleri öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir. Eğitimcilerimizin hakkını ödeyemeyiz. Öğretmenlerimizin, her birimiz üzerinde emekleri var. Bu toplantı vesilesiyle eğitim camiasına, eğitim kahramanlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz." şeklinde konuştu.

"Eğitim öğretimin gelişmesi için gayret gösteren herkese gönülden teşekkür ediyoruz"

Karaman'da ve yurt genelinde okul sayılarındaki artışa ve okulların fiziksel şartlarının iyileştirilmesine değinen Vali Tuncay Akkoyun, "Son yıllarda özellikle okul sayımızdaki artış, okullarımızın fiziksel şartlarının iyileştirilmesi ve eğitim-öğretimin teknolojik imkânlardan yüksek oranda istifade edilerek yürütülmesi anlamında önemli mesafeler kat etmiş bulunmaktayız. Karaman'da okul sayısının arttırılmasında ve okullarımızın fiziksel şartlarının iyileştirilmesi hususunda başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a, Millî Eğitim Bakanımız Mahmut Özer'e ve emeğe geçen herkese şükranlarımızı arz ediyoruz. Taş üstüne taş koymak çok ulvidir, çok kutsaldır. Eğitim-öğretimin gelişmesi için gayret gösteren herkese gönülden teşekkür ediyoruz. Memleketi sevmek, çalışmaktır." ifadelerini kullandı.

Vali Tuncay Akkoyun ayrıca okul bahçelerinin hafta sonları çocukların oyun oynaması için açık tutulacağına işaret ederek, "Okul bahçelerimizin hafta sonları açık kalması hususunda İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz çalışmalar yapıyor, bundan sonraki süreçte çocuklarımız hafta içi kullandıkları okul bahçelerini hafta sonu da kullanıp güvenli bir ortamda oyunlarını oynayacaklar." diye konuştu.

Konuşmasının ardından Vali Akkoyun, okul aile birliği başkanlarından okullardaki ihtiyaç, talep ve sorunları dinledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284