Okul Yöneticiligi Atama Sistemi Degisti

Milli Egitim Bakanligi`nin, müdür ve müdür yardimciligi için sözlü sinav getiren, 8 yilini dolduran yöneticilerin de rotasyona tabi tutulmasini içeren yönetmeligi yayimladi.

Okul Yöneticiligi Atama Sistemi Degisti

Milli Egitim Bakanligi (MEB), egitim kurumlari yöneticiliklerini ikinci görev olarak yürüteceklerin seçimine, atanmasina ve yer degistirmelerine iliskin usul ve esaslari belirleyen ''Egitim Kurumlari Yöneticileri Atama ve Yer Degistirme Yönetmeligi''ni yayimladi.
Yönetmelige göre, egitim kurumu yöneticiligi sinavlarini yürütmek üzere Sinav Komisyonu ile Sözlü Sinav ve Degerlendirme Komisyonu olusturulacak.
Egitim kurumu yöneticiligi yazili sinavi, Yenilik ve Egitim Teknolojileri Genel Müdürlügü'nce merkezi sistemle yapilacak. Yazili sinavda, 100 tam puan üzerinden 70 ve üstü puan alan adaylar basarili sayilacak.
Yazili sinav puaninin yüzde 50'si, sözlü sinav puaninin yüzde 30'u ve Yönetici Degerlendirme Formuna göre hesaplanan puanin yüzde 20'si alinarak belirlenecek, puan üstünlügüne göre her egitim kurumu yöneticiligi için valilige sunulmak üzere üç aday belirlenecek.
Sözlü Sinav ve Degerlendirme Komisyonu ise sözlü sinavlari yaparak egitim kurumu yöneticiligine atanma teklifine esas puanlari belirlemek, sinavla ilgili itirazlari degerlendirip sonuçlandirmak görevlerini yapacak.
Atamalar
Il milli egitim müdürlükleri, atama yapilacak egitim kurumlari ile basvuru ve atamalara iliskin diger hususlari yazili sinavi kazanan adaylarin bilgi sahibi olmasini saglayacak sekilde duyuracak.
Adaylar, sadece kadrosunun bulundugu ildeki egitim kurumlari yöneticiliklerine basvurabilecek. Sözlü Sinav ve Degerlendirme Komisyonu'nca her egitim kurumu için belirlenen ve valilige sunulan 3 adaydan uygun görülen aday, vali tarafindan atanacak.
8 yilini doldurana rotasyon
Müdür, müdür basyardimcisi ve müdür yardimcisi olarak görev yaptiklari egitim kurumunda 8 yillik çalisma süresini tamamlayan yöneticilerin görev yerleri, hizmet puanlarinin yüzde 70'i ile Yönetici Degerlendirme Formuna göre hesaplanan puanin yüzde 30'u alinarak belirlenen yer degistirme puani üstünlügüne göre, tercihleri alinarak il içinde ''atanmak üzere basvurulacak egitim kurumuna alani itibariyle ögretmen olarak atanabilmek veya bu egitim kurumunda aylik karsiligi okutabilecegi ders bulunmak'' sartini tasimak kaydiyla degistirilecek. Tercihte bulunmayan yöneticilerin yer degisiklikleri ise ''atanmak üzere basvurulacak egitim kurumuna alani itibariyla ögretmen olarak atanabilmek veya bu egitim kurumunda aylik karsiligi okutabilecegi ders bulunmak'' sartini tasimak kaydiyla, bos egitim kurumlarina kurayla gerçeklestirilecek.
Yer degistirmeler, son basvuru tarihi esas alinarak 8 yillik çalisma süresinin tamamlandigi tarihi takip eden ilk yer degistirme döneminde yapilacak.
Norm kadro fazlasi yöneticiler
Norm kadrosu kaldirilan yöneticiler ya da norm kadro fazlasi haline gelen yöneticiler, valiliklerce talepleri ve hizmet gerekleri birlikte degerlendirilerek uygun görülecek egitim kurumu yöneticiliklerine öncelikle atanacaklar.
Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284