Okullar Arasi Küçükler Badminton Sampiyonasi Sona Erdi

2014-2015 Egitim Ögretim yili okul sporlari faaliyet programinda yer alan Okullar Arasi Küçükler Badminton Türkiye Birinciligi müsabakalari sona erdi.

 Okullar Arasi Küçükler Badminton Sampiyonasi Sona Erdi

29 Mayis-02 Haziran 2015 tarihleri arasinda Karaman’in ev sahipligini yaptigi okullar arasi küçükler badminton sampiyonasi, Yunus Emre ve Kazim Karabekir Spor Salonu’nda gerçeklestirilen final müsabakalarinin ardindan sona erdi.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügüne bagli spor tesislerinde gerçeklestirilen sampiyonaya 39 ilden gelen toplam 300 sporcu mücadele etti. Sampiyonanin artik son asamasi olan final müsabakalarinda illerini en iyi sekilde temsil etmek ve Türkiye’nin en iyisi olmak için ter döken küçük badmintoncular, gösterdikleri performans ve mücadele ile müsabakalari izlemeye gelen spor severleri adeta büyülediler. Yaslari küçük olmalarina ragmen hünerleri büyük olan küçük badmintoncular, Karaman’da bes gün boyunca renkli bir sampiyonaya imza attilar.
Zorlu ve bir o kadarda çekismeli geçen sampiyona sonunda erkekler kategorisinde 1. Erzincan Recep Yazicioglu ortaokulu, 2. Ankara Özel Samanyolu Yusuf Tanik ortaokulu, 3. Istanbul Havuzbasi Atilla Baykal ortaokulu, 3. Bursa Osman Gazi Ziya Gökalp ortaokulu olurken, kizlar kategorisinde ise bu isimler, 1. Eskisehir Odun Pazari Ahmet Sezer ortaokulu, 2. Ankara Özel Samanyolu Yusuf Tanik ortaokulu, 3. Bursa Osman Gazi Ziya Gökalp ortaokulu, 3. Ankara Sincan 100.yil ortaokulu oldu.
Müsabakalar sonunda dereceye giren takimlara kupa ve madalyalari Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik ve Sube Müdürü Aslan Yildiz tarafindan verildi.
Karaman’da gerçeklestirilen okullar arasi küçükler badminton Türkiye sampiyonasi müsabakalarinin sorunsuz bir sekilde tamamlandigini belirten Spor Il Müdürü Hayati Kisacik ise,” Ilk defa resmi anlamda badminton bransinin Okullar Arasi Türkiye Sampiyonasi finallerinin Karaman’da yapildigini ve bu organizasyonu basariyla tamamladiklarini belirtti. Kisacik, Karaman’da badminton bransinin artik yaygin bir spor dali haline geldigini ve ilerleyen dönemlerde badminton milli takiminin iskeletini olusturacak sporcularin Karaman’dan çikacagini belirtti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284