Okullara Bisiklet Dagitimi Yapildi

Halk Sagligi Müdürlügü ve Milli Egitim Müdürlügü arasinda imzalanan “Fiziksel Aktivite imkanlarinin gelistirilmesi isbirligi” protokolü çerçevesinde bisiklet modülü dersini uygulayan okullara 50 adet bisiklet dagitildi.

Okullara Bisiklet Dagitimi Yapildi

Bisiklet dagitim törenine Vali Murat Koca, Vali Yardimcisi Erkan Karahan, Saglik ve Halk Sagligi Müdürü Dr. Ali Riza Altunsoy Milli Egitim Müdür vekili Nurettin Dogan, Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoglu ve Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreterligi Idari ve Mali Isler Baskani Hüseyin Karasüleymanlioglu ve okul idarecileri katildi.
Törende konusan Halk Sagligi ve Saglik Müdürü Dr. Ali Riza Altunsoy, “Saglik, kaliteli yasamin olmazsa olmaz kosulu olarak kabul edildigine göre, teknolojik gelismelerle günlük aktivite yogunlugunu azaltmak her ne kadar yasami kolaylastirsa da uzun vadede hareketsiz bireylerin sayisini arttirmakta ve sagligi olumsuz etkilemektedir. Obezite ve diger kronik hastaliklarin ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel hareketsizlik, dünya genelindeki ölüme neden olan risk faktörleri siralamasinda dördüncü sirada yer almaktadir. DSÖ’nün 2008 yili raporunda dünya genelinde 15 yas ve üzeri yetiskinlerin yüzde 31’nin yeterince hareketli olmadigi belirtilmistir. Saglik Bakanligi tarafindan 2011’de yapilan “Kronik Hastaliklar Risk Faktörleri Arastirmasi”na göre ise Türkiye genelinde kadinlarin %87’si, erkeklerin ise %77’sinin yeterli ölçüde fiziksel aktivite yapmadigi belirlenmistir. Bu durum hareketsiz yasam tarzinin ülkemiz için ciddi boyutlarda oldugunu ortaya koymaktadir. Çocuklarimiza ve gençlerimize fiziksel aktivitelere katiliminin tesvik edilmesi için Müdürlügümüz ile Milli Egitim Müdürlügü arasinda imzalanan “Fiziksel Aktivite Imkanlarinin Gelistirilmesi Isbirligi Protokolü kapsaminda, "bisiklet modülü" dersini uygulayan okullara 50 adet bisiklet dagitimi yapilmistir. Bu protokol 3 yil boyunca devam edecek olup; ilimizde toplam 254 adet bisiklet dagitimi yapilacak. Katilimlarindan tüm konuklara tesekkür eder, projenin ögrencilerimize hayirli olmasini diler saglikli ve hareketli günler temenni ederim” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284