Okullara Hizmetli Alınacak

Milli Eğitime bağlı okullarda Toplum Yararına Program kapsamında hizmetli görevlendirilecek.

Okullara Hizmetli Alınacak

18 Eylül Pazartesi günü başlayan başvurular 22 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek. 27 Eylül Çarşamba günü ise saat 10.00’da Kazımkarabekir Spor Salonunda kura çekimi yapılacak.

Köylerde ve ilçelerde yaşayanların kuraya katılması zorunlu olmazken, merkezde ikamet edenlerin katılması gerekiyor. İŞKUR aracılığıyla alınacak hizmetliler okullarda 2 Ekim Pazartesi gününden itibaren çalışmaya başlayacak ve 9 ay süreyle hizmet verecekler.

Toplum Yararına Programlara katılım şartları ise şöyle;

“Toplum Yararına Programlara başvuru yapacak kişilerin aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir. Belirtilen şartları taşımadığı halde, bir şekilde programlara katılmış olan kişilerden yapılan ödemeler geri alınmakta ve bu kişilerin 24 ay boyunca da yeniden kurs ve programlara katılması engellenmektedir. Bu nedenle aşağıdaki şartlardan herhangi birisini taşımayanların Toplum Yararına Programlara başvuru yapmamaları gerekmektedir. Ayrıca programlara seçilen kişilerden aşağıdaki katılım şartlarını taşıdığına dair taahhütname de alınmaktadır. 

TYP Katılım Şartları:

İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin İŞKUR’a kayıtlı olmasını ve SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında, çalışıyor kaydının olmamasını ifade eder. (5510 sayılı Kanunun 4. Maddesinde b fıkrasının 4. bendindeki tarımsal faaliyette bulunanlar ile aynı Kanundaki EK-5 tarım veya orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz olarak çalışanların sigortalılığı kapsamında olan kişilerin, SGK girişi yapıldığında sigortaları SGK tarafından kesildiğinden TYP’ye başvuru yapmalarında ve programa katılmalarında herhangi bir engel bulunmamaktadır.) Kuruma kayıtlı olduğu hâlde TYP düzenlenen alanda ve konuda çalışma izni belgesi olmayan yabancılar ile iş akdi askıda olan mevsimlik işçiler TYP’ye katılamazlar.

18 yaşını tamamlamış olmak,

Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç); TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla kişinin açık öğretim dışında herhangi bir resmi ya da özel eğitim kurumunda öğrenci olmamasını ifade eder. Uzaktan eğitim alanlar TYP’ye katılamaz.

Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin üç katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz.Asil listede yer alanlardan gerekli olması halinde GELİR TESTİ istenebilecektir. Yurtlar ve sığınma evleri, vb. toplu yaşam alanlarında ikamet edenler için bu şart aranmaz.

Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYP’ye katılamaz.

g)  İstihdamında güçlük çekilen 1) Kadınlar, 2)35 yaş üstü bireyler, 3)Engelliler, 4)Eski hükümlüler, 5)Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar öncelikli olup bu kişilerden sonra eksik kalırsa 35 yaş altındaki erkekler projeye alınabilecektir. Başvuru sayısı kontenjandan fazla olursa 35 yaş altı erkekler kura listelerine dahil edilmeyeceklerdir.

h) Yedek katılımcı belirlenmeyecektir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284