Okullarimizda Kuru Üzüm Dagitimi Yapildi

Milli Egitim Bakanligi, Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi ve Saglik Bakanligi is birligi ile gerçeklestirilen kuru üzüm dagitim programi çerçevesinde ilimiz okullarinda ögrencilere kuru üzüm dagitimi yapildi.

 Okullarimizda Kuru Üzüm Dagitimi Yapildi

Dede Korkut Ilkokulunda düzenlenen dagitim programina; Vali Murat Koca, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Karaman Halk Sagligi Müdürü Ali Riza Altunsoy, Karaman Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin, daire müdürleri ile ögrenciler katildi.

Okul üzümü dagitim programinda konusan Vali Koca, “Milli Egitim Bakanligi, Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi ve Saglik Bakanligi is birligi ile okullarda üzüm dagitimina baslandi. Dagitilan kuru üzümle çocuklarimiz çok daha saglikli beslenmis olacaklar” seklinde konustu.
Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu ise ilimizde bu yil 20 bin ögrenicinin kuru üzüm dagitimindan yararlanacagini belirtti. Sultanoglu, gelecek yil findik ve ceviz gibi takviye ürünlerin dagitimi ile bu çalismanin devam edecegini belirtti.
Program dahilinde 6 milyon ögrenciye toplamda 600 ton kuru üzüm dagitilmasi planlaniyor. Okullarda Sali ve Persembe günleri dagitilacak üzüm sayesinde ögrencilerin saglikli gidalarla beslenmesi hedefleniyor. Kuru üzüm dagitimi okullar tatile girinceye kadar devam edecek.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284