“Okumak Için Engel Yok” Projesinin Tanitimi Gerçeklestirldi

“Türkiye Okuyor, Karaman Okuyor” projesi kapsaminda olusturulan projelerden biri olan “Okumak için Engel Yok” projesi Il Kültür ve Turizm Müdürlügünde düzenlenen programla tanitildi.

“Okumak Için Engel Yok” Projesinin Tanitimi Gerçeklestirldi
Proje tanitimina Vali Süleyman Kahraman, Belediye Baskan Yardimcisi H. Osman Ünüvar, Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Daire Müdürleri, ögrenciler ve vatandaslar katildi.
Proje tanitiminda bir konusma yapan Il Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, bugüne kadar 5 projenin baslangicini yaptiklarini belirterek; “ Her ay buna yenilerini ekliyoruz. Su ana kadar ayin okuyucusu, Kahvehaneden kiraathaneye, Esnaf Okuyor, Memurlar okuyor, Ikinci kitap ve kültür fuari ve bu ayin projesi olan “Okumak için engel yok” Projenin ana konusunun ve hedefinin görme engelli vatandaslarin okumaya karsi olan ilgilerini artirmak oldugu sözlerine ekleyerek bu sayede görme engelli vatandaslarin sorunlarinin toplum tarafindan fark edilmesi saglanabilecektir” dedi.
Vali Süleyman Kahraman’da konusmasina Hakkâri’de PKK Terör örgütünün gerçeklestirdigi hain saldirida sehit düsen 24 askerimize Allah’tan rahmet ve geride kalanlarina sabirlar dileyerek basladi. Vali Kahraman konusmasinda, “ Bugün hepimizi hüzünlendiren bir haberle uyandik. Evlatlarini sehit veren aziz milletimizin yüregi yandi. Ama bizim insanimizin gönül dünyasi bu acilarla tarumar olmayacak kadar yücedir. Çünkü bizim insanimiz degerleri ugrunda, en degerli varligini, canini vermekte asla geri durmaz. Medeni olmak, medeniyet sahibi olmak da budur. Yasadigimiz acilara ragmen hayat ediyor, devam etmeli…
Atalarimiz meyveli agaç taslanir demisler. Aziz milletimizin basina gelen musibetlerin temel sebebi de budur. Biz büyük düsünen bir milletiz. Ve bu büyüklügün, bu yüceligin temelinde de ecdadimizin kalemle ve kitapla olan samimi iliskisi vardir. Biz sadece maddi güç ve imkânlarla devletler kurmadik. Bizim milletimiz tarihin her döneminde manevî dinamikleriyle dünyanin ilgisini çekmistir. Bizler Yunus Emreleri, Mevlânalari, Ibn-i Sinalari, Fatihleri, Atatürkleri yetistirmis bir medeniyetiz. Türkiye Okuyor, Karaman Okuyor projesini bu anlamda oldukça önemli buluyorum. Yarinin dünyasinda ülkemizin ve milletimizin var olmasi bugün bizlerin ilimle ve bilimle olan iliskisine bagli. Bizler de bir harf ugruna köle olmayi, bizler de ilim ugruna yollara düsmeyi göze almaliyiz.  Hayatta bir çok maddi degeri elde etme noktasinda türlü sorunlarla, engellerle karsilasabiliriz; ama hiç kimse bir kitabin bizi düsündürmesini engelleyemez. Kitaplarla dost olmamiz noktasinda önümüzde hiçbir engel yok. Bugün engelli kardeslerimizin kitaplarla dost olabilmesi için il halk kütüphanemize, onlara yönelik bir program alindi. Biz en büyük engelin insanlarin bakis açisinda oldugunu düsünerek attik bu adimi. Ve attigimiz adimlarla ilk önce gönüllerdeki engelleri kaldirmanin gayretindeyiz. Ayrica en çok kitap okuyanlari da belli dönemlerde ödüllendiriyoruz. Biraz önce de belirttigim gibi modern dünyada var olmamiz bizlerin ilimle ve bilimle olan iliskisine bagli.  Evet bugün milletimizin yüregi yaniyor. Eger sehitlerimizin sahadetlerini taçlandirmak istiyorsak, daha çok çalismali, daha çok okumaliyiz. Ve onlarin kanlariyla ve canlariyla yücelttikleri bu aziz vatani, ilimde ve bilimde daha yüce ve yüksek noktalara tasimak hepimizin boynunun borcudur. Okudugunuz her kitap ülkemizi ve milletimizi biraz daha yüceltecektir. Okudugunuz her kitap size hayati anlama noktasinda farkli bakis açilari kazandiracaktir. Okudugunuz her kitap medeniyet dünyasinda yeni kapilar açacaktir” dedi.
Konusmalarin ardindan Vali Kahraman ve protokol üyeleri tarafindan Eylül ayi içerisinde en çok kitap okuyan memurlar ile kütüphaneden en çok kitap alan okuyucular ve Türkiye Beyazay Dernegi Karaman Subesi üyelerine belgeleri ve hediyeleri verildi.
Belgelerin ve hediyelerin verilmesinin hemen ardindan ise Il Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan baslatilan “Bilgiye erisimde engelli degilsiniz” projesi kapsaminda alinan Sesli Okuma programi, Ekran Büyütme Cihazi, Masaüstü Büyütme cihazi ve kitap okuma makineleri törenle hizmete açildi. Tören Vali Kahraman’in Görme engelli vatandaslarimiz için hazirlanan bölümü gezmesi ve burada Il Halk Kütüphanesi tarafindan alinan cihazlarla ilgili olarak yetkililerden bilgiler almasiyla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284