Öldügü Söylenen Talihsiz Kiz Yasam Mücadelesi Veriyor

Karaman’da tarlada damlama su sistemine ait kopan hortumun boynuna isabet etmesi sonucu agir yaralanan ve kaldirildigi hastanede öldügü söylenen Tuba Nur Ekinci yasam mücadelesi veriyor.

Öldügü Söylenen Talihsiz Kiz Yasam Mücadelesi Veriyor

Karaman’da tarlada damlama su sistemine ait hortumu toplamak için makaraya saran babasina yardim eden 12 yasindaki Tuba Nur Ekinci, kopan hortumun boynuna isabet etmesi sonucu agir yaralandi. Yolda duran kalbi, hastanede yapilan müdahaleyle yeniden çalistirilan Tuba Nur, Konya’ya sevk edildi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tip Fakültesi Beyin Cerrahi Yogun Bakim’da tedavi altina alinan talihsiz kizin ailesi umutla bekliyor. Agir yaralanan Tuba Nur Ekinci’nin Karaman’da kaldirildigi hastanede doktorlarin öldügünü söylemesi babasi Refik Ekinci’ye kizinin öldügünü söylenen doktorlardan Tuba Nur Ekinci’nin babasi Refik Ekinci, dün misir tarlasinda talihsiz bir olay yasadiklarini söyleyerek, “Kaza oldugunda ben basindayim. Kaza olur olmaz 112 acil servis aradim. 112 ekipleri yolda karsiladilar bizi. Sonrasinda kizimi hastaneye indirdik. 2-3 dakika geçmeden doktor geldi ‘senin çocugun öldü’ dedi. Bir anda soka girdim, elim ayagim kesildi, güvenlikçiler tuttu. Sonrasinda hastanede bir tanidigimiz sizin çocugunuzda bir sey yok dedi. Doktorun öyle bir sey söylemesi benim psikolojimi bozdu. Kadin kizimin kalbinin durdugunu falan söyledi. Çok zor anlar yasadik. Kizima Karaman’da müdahale ettiler. Sonra Konya’ya sevk ettiler. Kizim suana yogun bakimda yatiyor. Allah’tan ümit kesilmez” dedi.
Konya’daki doktorlarin suan için beklemeleri gerektigini söyleyen baba Ekinci, “Buradaki doktorlar bize bekleyecegimizi söyledi. Beyninde ödem olusmus. 2 saatte bir hekimler kontrol ediyor” diye konustu.
Karaman Devlet Hastanesi’ndeki doktor için suç duyurusunda bulunacagini söyleyen Refik Ekinci, “Su anda da suç duyurusunda bulunuyorum. Hukuk mücadelem neyse yapacagim. Çünkü bu aciyi bana yasattilar. Benim psikolojim bozuldu. Ben o doktorun dedikleri yüzünden kendimde degildim. Yetkili hakim, savci, Türkiye Cumhuriyeti devletine güvenerek hukuk mücadelemi sürdürecegim. Benim yapacagim bu” seklinde konustu.
Doktorun açiga alinmasiyla ilgili olarak ise baba Ekinci, “Açiga alinsa da ben davami açacagim. Açiga degil isterse görevden men edilsin. Türkiye Cumhuriyeti’nin yargisini, hakimini, savcisini, avukatinin bizim davamiza bakmasini istiyoruz. O kadin bize çok zor zulümler yapti” ifadelerini kullandi.
Anne Dursun Ekinci ise kizinin öldügünü söylediklerine soka girdigini aktararak, kizinin biran önce eski sagligina kavusmasi için dua ettiklerini dile getirdi.
Karaman’da doktorlar talihsiz kizin duran kalbini çalistirmak istedikleri sirada acil serviste görevli baska bir kadin doktor, Ekinci ailesine “Kurtaramayacagiz. Kaybettik. Burada geldiginde de ölüydü” demisti. Daha sonra Tuba Nur doktorlarin çabasiyla hayata döndürülerek yogun bakima alinmisti. Karaman Valiligi ise Devlet Hastanesi’nde dün yasanan olayin ardinda doktor hakkinda sorusturma baslatilarak görevden uzaklastirildigini açikladi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284