Ölmez:” Turizme Kazandırmalıyız”

İlimiz Karman’da Arçelik bayii sahibi Celalettin Ölmez Bucakkışla- Bostanözü yol güzergahı yeniden düzenleyerek turizme kazandırmalıyız dedi. 

Ölmez:” Turizme Kazandırmalıyız”

Ölmez:”Karamanımızın değerlerine değer katmak, turizmi canlandırmak için Bucakışla Ermenek yolunda yapılabilecek güzelleştirmelerle ilgili fikirler sunmak istiyorum. 
Bucakkışla Ermenek yolu, bıçakçı köprüsüne kadar çok güzel yapılmış, Ermenek Bucakkışla arasında ise yol çalışmaları sürmektedir. 
1.    Çok güzel yapılan Bucakkışla yolu kenarları çıplak vaziyettedir. Kızılyaka kavşağından itibaren yol kenarlarının iklime göre ağaçlandırılması yolun güzelliğine değer katacaktır. 
2.    Burhan, Narlıdere köyleri, yaylaları orman fakiridir. Bu yaylaların ağaçlandırılması yola, çevreye güzellik sağlayacaktır. 
3.    Narlıdere gediğinden itibaren Bucakkışla’ya varıncaya kadar taşlık, kayalık arazi makilerle dolu orman fakiridir. Bu virajlı yollarda ekilebilecek yerlere fıstık çamları ve renkli zakkumlar ekilmeli, yoldaki ardıç ağaçları korumaya alınmalıdır. Buradan itibaren fıstık çamları, ardıçlar, zakkumlar, Akdeniz iklimin göstergesi olacaktır. 
4.    Bu virajlı yolda, tek su kaynağının olduğu sık sık virajlar çevresinde bir dinlenme peki ve seyir terasları yapılabilir. Böylelikle Karaman halkının vadi manzaralı bir piknik alanı olacaktır.
5.    Tarihi bıçakçı köprüsü civarında ki orman deposuna seyir terasları, ağaç evler, köylü pazarı kurulması, turizmi canlandıracaktır. Bu orman deposunun hiçbir anlamı bulunmamakta, atıl vaziyettedir. 
6.    Orman deposundan sonra Bostanözü köyü girişi, Göksu nehri kenarı piknik alanları olarak düzenlenebilir. 
Karaman valiliğini, il özel idaresini, orman işletme müdürlüğünü, tarım il müdürlüğünü, karayolları şefliğini, ziraat odası başkanlığını göreve çağırır, yerel imkânlarla bu düşüncelerin gerçekleşebileceğini bilgilerinize sunarım. “ifadelerine yer verdi. 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284