Onbinlerce Bakkal Ve Büfe Için `1 Nisan` Uyarisi

ALKOL ve tütün satanlarin 1 Nisan’a kadar Tütün ve Alkol Piyasasi Düzenleme Kuruluna (TAPDK) basvurarak yillik 40 ila 3 bin lira arasinda süre uzatim ücreti ödemesi gerektigi hatirlatildi. 2013 yilinda uzatma islemine yüzde 12 dolayinda zam yapildi.

Onbinlerce Bakkal Ve Büfe Için `1 Nisan` Uyarisi

Türkiye genelinde 81 ilde il ve ilçe merkezlerinde alkol ve tütün satan bakkal, market, süpermarket, hipermarket, kuruyemisçi ve büfelerle, toptan ve parekende satanlarin 1 Nisan’a kadar bagli oldugu Ticaret veya Sanayi Odasina basvurmasi istenirken, Kayseri Ticaret Odasi tarafindan tütün ve alkol ürünleri satan üyelere yapilan uyarida, 1 Nisan 2013’e kadar süre uzatim islemi yapilmasi gerektigi bildirildi. Uyarida, söyle denildi:
"Süre uzatim islemi zorunlu olup, islem yapilmayan üyelerimizin belgeleri iptal durumuna düsecektir. Tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satisina ve sunumuna iliskin usul ve esaslar hakkinda yönetmeligin 14’üncü maddesi geregince 1 Nisan 2013 pazartesi günü mesai saati sonuna kadar süre uzatim islemi yapilmadigi takdirde, anilan tarihten sonra tütün mamulü, alkol ve alkollü içki satin alinmasi mümkün olmayacak ve saticilarin mevcutlarinda bulunan ürünleri nisan ayi sonuna kadar tasfiye etmeleri zorunlu olacaktir.
Isyeri açma ve çalisma ruhsatlarini veya izin belgelerini ibraz edemeyen ve ibraz edeme gerekçelerini içeren dilekçelerinin ekinde Odamiza ibraz edemeyen saticilar ile ibraz ettigi ruhsattaki veya izin belgesindeki faaliyet konusu yönetmelikte belirtilen sekli bakkal, market, süpermarket, hipermarket, kuru yemisçi ve büfe olanlarla münhasiran Tütün Mamülü veya Alkollü Içki Saticiligi uygun olmayan saticilarin satis belgeleri için süre uzatim islemi gerçeklestirilmeyecektir.
Süre uzatim islemi ,Tütün ve Alkol Piyasasi Düzenleme Kuruluna (TAPDK) T.C. kimlik numarasi veya vergi numarasi beyan edilerek ödenmemelidir. Aksi taktirde islem bedeli kurum hesabina yatirilmis olsa dahi satis belgesi iptal duruma düsecek ve geçerliligini yitirecektir."
Hürriyet
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284