Onca Uyariya Karsin…

Son yillarda ortaya çikan ve birçok keresinde de basarili olan telefonla dolandiricilik olayina geçtigimiz hafta içerisinde bir kez daha rastladik.

Onca Uyariya Karsin…

Gerek emniyet güçlerinin gerekse de biz basin mensuplarinin bütün uyarilarina karsin dolandiricilarin, masum insan olarak yasamlarini sürdüren kisileri kandirmaya devam etmeleri üzüntüyle karsilaniyor. Yine geçtigimiz hafta ilimizde meydana gelen bir olayda Çeltek Mahallesinde ikamet eden, O.C. (72) isimli sahis, 20 Mart Çarsamba günü, saat 10.46 siralarinda cep telefonunu arayan meçhul birinin "istihbarattan ariyoruz, hesabinizdan terör örgütüne kaçak para transfer ediliyor, biz bu çeteyi çökertmek üzereyiz, verecegimiz hesaba 3.500 TL para yatirin" dedigini ve bunun üzerine bankaya giderek parayi yatirdigini ve ayni telefon numarasindan aradigi sahislarin istedigi 9.000 TL’yi de yatirdigini ve sonra ayni telefonu aradiginda, bir daha ulasamadigini ve toplamda 12 bin TL dolandirildigini anladigi ve Emniyet'te müracaat ettigi, olayla ilgili tahkikatin sürdürüldügü bildirildi.
Diger taraftan ayni hafta içerisinde bir kadin, parasinin dolandiricilik yöntemiyle çalindigini iddia ederek polise basvurdu. Kemal Kaynas Caddesi'ndeki semt pazarinda alisveris yapan Ayse S'nin (56) yanina tanimadigi 2 kisi yaklasti. Süphelilerden biri kendisini doktor olarak tanitip yardim bahanesiyle Ayse S'nin 3 bin lirasini, kolundaki 1 altin bilezigi ile boynunda takili kolyeyi alarak olay yerinden kaçtigi öne sürüldü. Ayse S'nin olayi polise bildirmesi üzerine sorusturma baslatildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284