Önce Kızık Şimdi Yazılı Mezarlığı

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız Kızık Köyü Mezarlığı haberi sonrası haber merkezimize ulaşan Mehmet Şen isimli vatandaş bu manzaranın bir benzerinin Yazılı Köyü mezarlığında olduğunu söyledi.

Önce Kızık Şimdi Yazılı Mezarlığı

Yaptığımız haber sonrası Kızık Köyü mezarlığında temizleme çalışmalarının yapıldığı konusunda tarafımıza geri bildirim yapılırken aynı manzaranın Yazılı Köyü’nden de gelmesi köy mezarlarının bakımlarını kim yaptıracak sorusunu da beraberinde getirdi. “Kızık Köyü ile ilgili haber paylaşımınızı okuduktan sonra bende köy mezarlığımızın içler acısı halini sizlerle paylaşmak istedim”  diyen Mehmet Şen açıklamasında “Benim sizden bir isteğim olacak. Ben Yazılı köyündenim. Mezarlığımızın durumu içler acısı ve bu durum Yazılı Köyü muhtarımızın hiç umurunda değil. İlgili kanun maddesiyle ‘Köy muhtarlıkları, mezarlıkların etrafını duvarla çevirmek, ağaçlandırıp çiçeklendirmek ve gerekli her türlü bakım ve onarımı yaparak korumak zorundadırlar.’ denilerek köy mezarlıklarının bakımı muhtarlarca yapılacaktır' denilmiştir. Köy muhtarımız Köylere Hizmet Götürme Başkanı olmakla birlikte köye hiçbir katkısı olmayan her gün Karaman’da olan bir muhtar. Sizler aracılığıyla sesimizi duyurmak köy mezarlığımızın halini kamuoyu ile paylaşmak istedim.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Kızık Köyü mezarlığıyla ilgili yaptığımız haber sonrası köy mezarlığında temizleme çalışmalarının yapıldığını belirten ve bizlere haber desteği için teşekkür eden Cüneyt Öz ise "Kızık Köyü muhtarımız mezarlıktaki otları biçtirmiş, köy mezarlığımızı temizlemiş. Köy muhtarımıza sizin vasıtanızla çok teşekkür ediyorum." dedi. 

Önce Kızık şimdi Yazılı Köyünden gelen vatandaş talepleri buna benzer manzaraların ve haber taleplerinin daha çok olacağı kanısını oluştururken gelen taleplere istinaden bizlerde Karaman Valisi Tuncay Akkoyun’dan köy muhtarları toplantısında bu konuyu gündem maddeleri arasına almasını istiyoruz.  Haber: Senem Yavuzaslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284