Organ Bagisi Çalismalarina Devam

Karaman’da Organ Bagisi konusunda farkindaligin arttirilmasi, konuyla ilgili halkimizin dikkatlerinin çekilmesi amaciyla çalismalar araliksiz devam ediyor.

Organ Bagisi Çalismalarina Devam

Karaman Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Hemsire Sultan Günasti, Saglik Müdürlügü Organ Nakli Birim Sorumlusu Mehmet Günarslan ve Organ Bagisi Gönüllüsü ayni zamanda Karaman Subesi Sakatlar Dernegi Baskani Ercan Çaliskan tarafindan yürütülen çalismalar çesitli etkinliklerle devam ediyor.
Karaman Lisesi 10. Sinif ögrencilerine verilen egitimde konusan Sultan Günasti Organ Bagisi nedir, kimler organlarini bagislar, organ bagisinin dini boyutu gibi konularda bilgi aktardi. Gençlerin konuyla ilgili merakli ve heyecanli sorulari karsisinda duydugu memnuniyeti anlatan Hemsire Günasti “Halkimizin organ bagisi konusunda eksik ve yanlis bilgileri var. Egitimlerimizle bu eksigi gidermeye çalisiyoruz. Gençlerimizin bagis konusunda duyarli olmalari çevrelerine bu konuyla ilgili ögrendiklerini aktarmalari çok önemli” dedi.
Egitim de ayrica kendisi kalp nakli olan ve organ bagisi konusunda gönüllü çalismalara katilan Ercan Çaliskan ve Yusuf Sütçü ’de kendi hikâyelerini anlatarak ögrencilerin dikkatini çektiler.
Diger taraftan Karaman Berberler ve Kuaförler Odasi tarafindan düzenlenen arabasi gecesine de stant açan Organ Bagisi Ekibi, organ bagisi konusunda bilgilendirme yaparak bagis yapmak isteyenleri kayit altina aldilar. Sayin Valimiz Murat KOCA ve Emniyet Müdürü Mehmet Sahne de gecede Organ Bagisi Standini ziyaret ederek çalismalar hakkinda bilgi aldilar.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284