Orgeneral Ilker Basbug: Bende Karamanliyim

26. Dönem Genel Kurmay Baskani emekli Orgeneral Ilker Basbug, köklerinin Karaman’dan Makedonya’ya göç eden göçmenlerden oldugunu söyledi.

Orgeneral Ilker Basbug: Bende Karamanliyim

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Türk Hukuk Toplulugu ve Türk Hukuk Enstitüsü Konya Subesi, 26. Dönem Genel Kurmay Baskani, Emekli Orgeneral Ilker Basbug katilimiyla ‘Atatürk’ün Dis Politika Uygulamalari ve Bugünün Ortadogusu’ konulu konferans düzenledi.
Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen konferansa, Konya Cumhuriyet Bassavcisi Bestami Tezcan, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sahin, Il Jandarma Komutani Albay Ismet Cansaran, Merkez Komutani Alparslan Yücesoy, Rektör Danismanlari Doç. Dr. Ufuk Deniz Asçi ve Doç. Dr. Necmi Uyanik, Ögrenci Topluluklari Koordinatörü Doç. Dr. Birol Gülnar, Türk Hukuk Toplulugu Akademik Danismani Prof. Dr. Sahin Akinci, Türk Hukuk Enstitüsü Konya Sube Baskani Av. Gökhan Tozoglu, ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.
“KONYA BURAM BURAM ANADOLU KOKUYOR”
Selçuk Üniversitesi’nde olmaktan çok mutlu oldugunu ifade eden Ilker Basbug, “Gördügüm manzara karsisinda ümitlerim daha da güçlenerek ayrilacagim. Burasi çok ayricalikli bir yer. Buram buram Anadolu kokuyor. Ben de Makedonya göçmeniyim ama dedeme sordugumda hep Karamanliyiz dedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de memleketi Karaman’dir. Bu sehrin bir ayricaligi da Hz. Mevlana gibi büyük bir bilgine ev sahipligi yapmasidir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284