Orman Bölge Müdürlügü 2013 Hedeflerini Açikladi

Konya Orman ve Su Isleri 8. Bölge Müdürü Ahmet Duran, 2012 yili faaliyet ve yatirim sonuçlari ile 2013 yili faaliyet ve yatirimlarini açikladi.

 Orman Bölge Müdürlügü 2013 Hedeflerini Açikladi

Duran, düzenledigi degerlendirme toplantisinda, dünyada 5 yaban koyunu türünden biri olan ve sadece Konya Bozdag’da üretimi yapilan Anadolu Yaban Koyunlarinin korunmasi, bakimi ve asilanmasinin basariyla sürdürüldügünü ifade etti. Bu alanda koruma kontrol faaliyetlerini en üst noktada tuttuklarini dile getiren Duran, “Yaban koyunlarinin korumasini ve üretimini saglamak, geçmis yillarda yasam alani olan noktalara Eskisehir’den, Hatay’a, Kahramanmaras’a kadar olan bu cografyada eski yasam alanlarina nakli ile alakali çalismalarimizi en üst noktada gerçeklestirmekteyiz. Bu yil yapmis oldugumuz çalismalar kapsaminda mevcut Anadolu Yaban Koyunu, tel örgüyle çevrilmis alanda 497 adet, tel disinda ise 84 adet olmak üzere toplamda 581 adet yaban koyunumuzun üretim ve neslinin devami hususunda önemli bir fonksiyonu yerine getirmekteyiz. Sadece bununla bagli kalmayarak, 2006 yilinda Karaman Karadag mevkisine nakledilen Anadolu Yaban Koyunumuzun sayisi geçen yila göre artmaktadir. Karadag’da geçen yil 34 adet olan yaban koyunu sayisinin 49 adede çikarak bölge içerisinde toplamda 630 adet oldugunu tespit ettik. Bu anlamda yapilan çalismalarin basariya ulastirilmasi bizi oldukça memnun etmekte ve bu çalismalarimizin bundan sonraki yapilacak çalismalara da önemli bir ivme kazandirmaktadir. Yine 2013 yilinda da yaban koyunu faaliyetlerimiz basta olmak üzere diger faaliyetlerimizi en üst seviyede gerçeklestirmenin azim ve gayreti içerisinde olacagiz” dedi.
YASAK AVLANAN 582 KISIYE 346 BIN TL CEZA
Yatirim programlari disinda av turizm faaliyetlerinin bölge müdürlügünün önemli faaliyetleri içerisinde yer aldigini kaydeden Duran, “4915 Sayili Kara Avciligi Kanunu kapsaminda, dogayi koruyarak faydalanan bin 959 avcimiza, avcilik egitimi verilerek avcilik belgesi düzenlenmistir. Avcilik belgesi olan 6 bin 167 avcimiza da av sezonunda avlanmak üzere izin verilmistir. Yil sonu itibari ile usulsüz avlanan 582 kisiye 346 bin TL idari para cezasi ve 188 bin TL tazminat cezasi uygulanmistir. 145 adet av tüfegi ile avlakta yakalanan 5 adet araca el konulmustur. Bölge avcilarimizin taleplerine ihtiyaç verecek sekilde 15 adet avlak tesisi gerçeklestirilmistir. Nesli tehlike altinda bulunan türlerden kinali kekliklerin genel müdürlügümüzce üretimi yapilarak 4 bin 650 adedi bölge müdürlügümüzdeki eski yasam alanlarina dogaya birakilmistir. 5199 sayili Hayvanlari Koruma Kanunu kapsaminda, sokak hayvanlarinin beslenme, bakim ve sahiplendirilmesi çalismalari, belediye baskanlarimiz ve gönüllü kuruluslarimiz isbirliginde gerçeklestirilmistir” seklinde konustu.
Bölge müdürlügünün 2012 yatirim faaliyetlerini açiklayan Orman ve Su Isleri 8. Bölge Müdürü Ahmet Duran, “Eregli Sazliklari (Akgöl) Sulak Alan Arastirma Projesi 76 bin TL, Meke Maari ve Kizören Obrugu Sulak Alan Arastirma Projesi 59 bin 100 TL, Akgöl Kus Gözlem Kuleli Yapimi 49 bin 500 TL, Beysehir Gölü Ekoturizm Eylem Plani Yapimi 30 bin TL ve Bölge Müdürlügü Hizmet Binasi Büyük Onarimi 130 bin TL olmak üzere toplamda 360 bin TL” oldugunu kaydetti.
2013 YILI HEDEFLERI
Konya Orman ve Su Isleri 8. Bölge Müdürü Ahmet Duran, 2013 yili hedeflerini de su sekilde açikladi:
“Beysehir uzun devreli gelisim plani kapsaminda turizm ana plan yapimi. Ilgin Çavuscu Gölü Sulak alan arastirma projesi. Her ilimizde en az 1 adet Tabiat Parki tescil çalismalari ve plan yapimi. Beysehir Milli Parki idare ve ziyaretçi tanitim merkezi yapimi. Meke Gölü çevre düzenleme ve yürüyüs yolu yapimi. Bozdag Anadolu Yaban Koyunu yakalama kapani yapimi. Bölgemizin biyoçesitlilik envanter çalismasi, 2013 yilinda baslanarak 5 yilda tamamlanacak sekilde planlama yapilmistir. Av ve yaban hayati koruma kontrol ve yemleme çalismalari kesintisiz devam ettirilecektir. Bölge müdürlügümüz faaliyetlerinin gerçeklestirilmesi için; 3 milyon 800 bin TL yatirim programi hedeflenmektedir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284