Ortaögretime Uyum Programi Basladi

Ortaögretime baslayan 9. sinif ögrencilerinin okula uyumu amaciyla Karaman Lisesi’nin koordinatörlügünde, Ortaögretime Uyum Programi düzenlendi.

 Ortaögretime Uyum Programi Basladi

Program açilisina Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Milli Egitim Müdür Yardimcilari, veliler ve ögrenciler katildi.

Açilisin ardindan konusma yapan Il Milli Egitim Müdürü Sultanoglu, okullarin ögrencileri her yönüyle hayata hazirladiklarini belirterek, “Okullar sadece fizik, kimya ve matematik derslerine ait bilgilerin ögretildigi yerler degildir. Burada hayata dair çok seyler ögreneceksiniz. Bugün sizler yeni egitim-ögretim yilina liseli ögrenciler olarak baslayacaksiniz. Bu yillarinizda attiginiz adimdan giydiginiz kiyafetinize kadar birçok özelliginiz degisecektir. Gençlik döneminizi olusturacak bu dönemde hayati ve kendinizi daha iyi taniyacak, aliskanliklara sahip olacaksiniz. Bu aliskanliklarin olumlu yönde gelismenize katki saglayacak davranislar olmasini diliyorum” dedi.
Il Müdürü Sultanoglu’nun ardindan konusma yapan Karaman Lisesi Okul Müdürü Ayhan Kahraman ise Uyum Programinin amacini anlatti. Kahraman, “2014-2015 Egitim ve Ögretim yilinda okulumuza yeni baslayacak olan ögrencilerimizi bilgilendirmek, onlarin okula adapte olmalarini kolaylastirmak için böyle bir program düzenlendi. Ögrencilerimizin okul heyecanlarini kaybetmemelerini istiyoruz. Ögrencilerimizin torunlarini da ayni sekilde karsilamak istiyoruz. Bunun için her zaman ögrencilerimizin huzurlu ve güvende olmalarini saglamaya çalisiyoruz" seklinde konustu.
Konusmalarin ardindan Karaman Lisesi Konferans Salonunda misafirlere okul hakkinda bilgiler verildi. Ögrencilerin okula alismasinda zorluk çekmemesi için düzenlenen uyum programi, 6 lisede 3 gün sürecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284