Otomobilsiz Kent Günü Düzenlenecek

16-22 Eylül tarihleri arasinda kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftasi nedeniyle ilimizde çesitli etkinlikler düzenlenecek.

Otomobilsiz Kent Günü Düzenlenecek
Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Hüsamettin Bayram konuyla ilgili yaptigi açiklamada, “Avrupa'da her yil 16–22 Eylül tarihleri "Avrupa hareketlilik Haftasi" olarak kutlanmaktadir. 2012 Avrupa Hareketlilik Haftasinda 2012 yili için olusturulan "Dogru Yönde Hareket" temasi kapsaminda kampanyalar düzenlenecektir. Bu tema kapsaminda ilimizde "Otomobilsiz Kent Günü" kampanyasi gerçeklestirilecektir. Uygulamanin yapilacagi gün boyunca, insan sagligi ve çevrenin korunmasi, özetle kentsel yasam kalitesinin iyilestirilmesi açisindan büyük önem tasidigi bilinen, trafikten kaynaklanan hava kirliliginin, araç park probleminin, Motorlu araçlardan kaynaklanan trafigin, gürültünün ve trafik stresinin azaltilmasi amaçlanmaktadir.
Ilimizde "Otomobilsiz Kent Günü" kampanyasinin gerçeklestirilmesi kapsaminda Belediyemiz 16 Eylül Pazar günü tarihinde toplu ulasim araçlarinin ücretsiz olacagini bildirmistir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284