Otopark Ücretine Son!

Saglik Bakanligi, özel, kamu ve üniversite hastanelerine otopark bulundurma zorunlulugu getirdi.

Otopark Ücretine Son!

Saglik Hizmetleri Genel Müdürlügü tarafindan yayinlanan genelge, il saglik müdürlükleri araciligiyla 25.03.2013 tarihinde bütün hastanelere gönderildi.
GIRIS ÇIKISLARDA ÜCRET
Buna göre bütün hastanelere çalisan ve hasta yakinlari için ücretsiz otopark hizmeti verme zorunlulugu getirildi. Bugün Gazetesi'nin haberine göre, bu uygulamaya özel, kamu ve üniversite hastanelerinin tümü dahil edildi. Hiçbir hastane yönetiminin hastane çalisanindan ve hasta yakinindan otopark ücreti alamayacagi öngörüldü. Buna ragmen Istanbul'da birçok hastanenin otopark hizmetini ücretli vermeye devam ettigi anlasildi. Üstelik bazi hastanelerin bununla yetinmeyip giris çikislarda dahi ücret aldigi ortaya çikti. Hal böyle olunca hastayi hastaneye birakmak bile parali hale geldi.
1 SAATI 5 LIRA
Türkiye'nin en büyük hastanelerinden Istanbul Üniversitesi'ne bagli Istanbul Tip ve Cerrahpasa Tip Fakülteleri de otopark ücreti almaya devam eden hastaneler arasinda. I.Ü. Tip Fakültesi ve Cerrahpasa'da saatlik otopark ücretinin yani sira giris çikislarda da ücret alindigini dogrulayan I.Ü. Sosyal Tesisler Yönetim Kurulu Baskani ve Rektör yardimcisi Prof. Dr. Safak Sahir Karamehmetoglu, "Ilk 30 dakika için 3, 1 saat için 5, 2 saat için 6 lira aliyoruz" dedi.
ACIL TRAFIGI SAVUNMASI
Karamehmetoglu, "Otopark ücreti almamizin sebebi gerek Çapa'da gerekse Cerrahpasa kampüsleri içinde trafigin çok yogun olmasi. Yani hastane içinde acile ulasana kadar bile sorun yasaniyor. Dolayisiyla, biz hastanenin içinin bir yol olarak kullanilmasini engellemek için böyle bir uygulama yaptik. Hastaneyi bir transit geçis olarak kullanarak istismar eden vatandaslar bizi bu uygulamaya itti" ifadelerini kullandi. Ticari taksilerin istisna olarak kabul edildigini belirten Karamehmetoglu, "Taksilerin giris çikislarinda ilk 15 dakika ücretsiz" diye konustu.
HAKSIZ KAZANÇ SAGLANIYOR
Hasta Haklari Aktivistleri Dernegi Genel Baskani Orhan Demir'e göre Istanbul'daki birçok hastane hastadan otopark ücreti aliyor. "Zorunlu bir unsurun sonucunda hastalardan ücret alinamaz" diyen Demir, hastanenin otopark bulundurma zorunlulugu oldugunu aktardi. Demir, söyle devam etti: "Bugün birçok saglik kurulusu yönetmelige aykiri hareket ederek haksiz ve hukuksuz kazanç elde ediyor. Hastane bahçesinin otopark gibi kullanildigini düsünürsek belli bir ücret alinmasina hak verebiliriz. Ama en azindan ilk yarim saatin ücretsiz olmasi gerekir ki hastalar hastaneye birakilabilsin."
FIS ALIP HAKEM HEYETINE GIDIN
Vatandaslara uyarida bulunan Orhan Demir, "Hastaneye gittiklerinde ücret ödemesin. Ödemesi halinde de ödeme fisi ve yayinlanan genelgeyle birlikte Tüketici Sorunlari Hakem Heyeti'ne basvurabilir. Böylece ödedikleri ücreti faiziyle geri alabilir" diye konustu.
Kaynak: Mynet
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284