Oyun Grubuna Kayitlar Basladi

Ilimizde evlilik danismanligi hizmeti veren Mutlu Alyans sahibi Habibe Aykan, yaptigi çalismalara bir yenisini daha ekledi.

Oyun Grubuna Kayitlar Basladi

Aykan, Ayna Bireysel Gelisim ve Danismanlik Merkezi olarak oyun gruplari için ön kayitlarin basladigini belirterek, oyun grubunun ne oldugu konusunda bilgi verdi.
Aykan, “Çocuklarin, yasitlariyla bir araya gelerek oyun oynadiklari sosyal bir ortamdir. Oyun grubu, çocuklarin birkaç saatligine bir araya geldikleri çocuk dolu bir ortam veya okula alistirma gruplari degildir. Oyun gruplari, çocuklarin ilk sosyallesmesini saglayabilecekleri, uyum saglama ve ögrenme becerilerinin yükseltilebilecegi, akranlari ile paylasmayi ögrenebilecegi, sosyal becerilerini gelistirmeyi öncelikli hedef alan en az 4, en çok 8 akran çocuktan olusur. Oyun grubunun amaçlari bebeklerin ve çocuklarin yasitlariyla zaman geçirmeleri psikososyal gelisimlerine dikkate alinmayi gerektirecek kadar katki saglar. Oyun, çocugun kendi deneyimleriyle ögrenmesinin en etkili yoludur; oyun uyumdur. Oyun grubu katilimi esnasinda çocuklarimizin 4 temel gelisim alani (dil-bilissel, ince motor, kaba motor, sosyal beceri- özbakim) her hafta uyarilmakta ve buna anne duyarliliginda uzman bakis açisi eslik etmektedir.
Bu sayede;
* Çocuklar yeni beceriler ve bilgiler kazaniyor,
* Yeni kavramlari ögreniyor,
* Düsünme becerilerini gelistiriyor,
* Ince ve kaba motor gelisimleri destekleniyor.
GRUPLAR NASIL OLUSTURULUYOR?
Yas gruplari 9- 14 ay, 15- 24 ay, 24-36 ay, 36 ay ve üzeri olarak belirlenmistir. Her grupta en az 4 en fazla 8 çocuk olmaktadir. Her çocuga bir ebeveyn eslik etmektedir.
SÜRE
Oyun grubu birlikteligi 1 saat, haftada 1 Cumartesi veya Sali günü olmaktadir. Saat seçenekleri 09.45 – 11.00, 11.15 – 12.30, 13.00 -14.15, 14.30–15.45’ dir.
BEKLENEN KAZANIMLAR:
Uyum saglama ve ögrenme becerileri yüksek, sosyallesmeyi içsellestirmis bir çocuk, alternatif egitim metotlarina öncelik taninan yeni bir ebeveyn bakis açisi, klasik oyuncaklara alternatif dogal ve geri dönüsümle kazanilmis oyuncaklarla keyifli oyun saatleri.
Sik sorulan Sorular
Ayna’nin oyun gruplari olusturma sebebi nedir?
Büyüyen ve evin bir ferdi oldugunu hissettiren çocugunuzla birlikte geçirdiginiz zamani nasil verimli hale getireceginize dair somut yönlendirmeler sunmak..
Çocugunuzun gelisimi ile ilgili sorulariniza bir uzman bakis açisiyla cevaplar bulmak.
Çocugunuzu oyuncaklarla degil oyunla büyütmenin önemini kavramak ve oyun üretebilen bir ebeveyne dönüsmenize yardimci olmak..
Ebeveynlik stilinizde farkliliklar yaratacak alternatif bir bakis açisi kazanmanizi saglamak..
Oyun grubu bulusmalarindan beklentim ne olmali?
Uyum saglama ve ögrenme becerileri yüksek, sosyallesmeyi içsellestirmis bir çocuk yetistirmek, alternatif egitim metodlarina öncelik taninan yeni bir anne bakis açisi kazanmak, klasik oyuncaklara alternatif dogal ve geri dönüsümle kazanilmis oyuncaklarla keyifli oyun saatleri geçirmek olmalidir. Oyun grubu katiliminiz sonrasi “Çocuk Oyuncakla Degil Oyunla Büyür” bakis açisini kazanmis olmaniz beklenmektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284