Özdağ Ailesi’nden Mevlid-i Şerif

İlimizin köklü sanayi kuruluşları arasında yer alan Saray Holding’in iki değerli büyüğü merhum Kamil Özdağ ve merhum Hacı Adnan Özdağ’ın ölüm yıl dönümleri nedeniyle dört farklı camide Hatm-i Şerif ve Mevlid-i Şerif programı yapılacak.

Özdağ Ailesi’nden Mevlid-i Şerif

Konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada “Karaman’ın büyük kuruluşlarından olan Saray Holding’in sahipleri Özdağ Ailesinin değerli büyüklerinden rahmetli babaları hayırsever insan Durhasan’ın Kamil Özdağ’ın vefatının 49.yıl dönümünde, Saray Holding’in kurucularından olan rahmetli Ağabeyleri Hacı Adnan Özdağ’ın vefatının 23.yıl dönümünde, tüm vatan şehitleri ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerinin ile Saray çalışanlarının ebediyete intikal etmiş olanların ruhlarını yâd etmek amacıyla 14 Aralık 2018 günü Cuma Namazı öncesi Aktekke Camii, Dikbasan Camii, Araboğlu Camii ve Yunus Emre Camii’nde Hatm-i Şerif ve Mevlid-i Şerif merasimi icra edilecek. Mevlid-i Şerif sonrası geleneksel etli pilav dağıtımı yapılacak. Tüm Karaman halkımız davetlidir”denildi.
Kamil Özdağ Kimdir?
Bugünkü Saray Topluluğu’nun çekirdeğini oluşturacak biçimde Özdağ ailesinin gıda sektöründe ilk girişimcisi yöresinde Durhasan’ın Kamil Özdağ’ lakabı ile anılan Kamil Özdağ’ dır. İlköğrenimini Karaman’da tamamladıktan sonra, askerliğini İstanbul’da topçu olarak yaptı. Askerlik dönüşü Semiha Hanım ile evlendi ve biri kız yedi çocuğu dünyaya geldi. Özdağ’lar Karaman’ın yerli eşrafından ve tanınmış tüccar ailelerindendi. 1961 yılında sebze, meyve ve kuru gıda alım-satım ve pazarlaması yaparak, ticaret hayatına atılan Kamil Özdağ, Adana’dan yaş sebze ve meyve, Adapazarı’ndan patates, Gemlik’ten zeytin ve yörenin tereyağları, balları, peynirleri, yoğurt, zeytinyağı, fasulye, mercimek, nohut gibi temel gıda ürünlerini kendine has pazarlama teknikleri ile alıp sattı. Alıp sattığı ürünleri en kalitelisinden alır – satar kaliteye önem verirdi. İleri görüşlülüğü, geniş vizyonu, girişimci ruhu ve cesareti ile pazarlama ve satışta başarıyı yakalayan Kamil Özdağ, işlerini büyüterek toptan gıda maddeleri üzerine bir ticarethane açtı. Yöresinde bir ilk olarak Şehir içi ve köy bakkallarına sattığı ürünlerini bakkalların kapılarına kadar dağıtım yapmaya başlayan Kamil Özdağ, 1960’lı yılların Türkiye’sinde bugün adı sıcak ve soğuk satış dağıtım olarak tanımlanan dağıtım modelinin ilk uygulayıcılarından oldu ve başarıyla yürüttü. Ayrıca reklamcılığın pek bilinmediği o dönemlerde, bölgesinde el ilanları bastırıp ürün tanıtımı ve fiyatlarını içeren reklamlar yaptırdı. Yine dönemin teknolojisinde önemli duyuru ve reklam mecrası olan tellallar aracılığı ile ürünlerinin reklamını yaptırdı. Durhasan’ın Kamil Özdağ “ yaptığınız işin kalitesine güveniyorsanız reklamını yapmaktan, duyurmaktan çekinmeyin “ derdi. Çevresinde, dürüstlüğü, çalışkanlığı, cömert, dindar ve hayırsever kişiliği ile tanınan Kamil Özdağ 1696 yılında aramızdan ayrıldı. 
Hacı Adnan Özdağ Kimdir?
Ticarete Baba Kamil Özdağ’ın yanında başladı. İlk ve ortaokulu Karaman’da okudu. Babası Kamil Özdağ’ın vefatından sonra, İmam Hatip Okulundayken 1970 yılında eğitimine ara verip, ticaret hayatına atıldı. 1970 – 1971 yıllarında İstanbul Zeytinburnu ve Sultanhamam’da çeşitli işletmelerde kardeşi Hasan Özdağ ile birlikte çalıştıktan sonra, 1972 yılından itibaren Karaman’da baba mesleği olan ticarete devam etti. 1974’de Kıbrıs Barış Harekatı’nda komando olarak görev yaptı. Askerlik dönüşü işleri büyüttü. 1978 yılında Nimet Hanım ile evlendi, biri kız, diğeri erkek iki çocuk sahibi oldu.1981’de kardeşleri Hasan Özdağ, Sami Özdağ ve Ahmet Özdağ ile birlikte Saray Holding’in temeli olan Saray Şekerleme Limited Şirketi’ni kurdu. Şirketin gelişmesi için, girişimci ve öncü bir rol üstlendi. Çok genç yaşta vefat eden Adnan Özdağ hayatı boyunca girişimci, cömert, dürüst kimliği ile takdir gören, yardımsever ve güler yüzlü yapısıyla çok sevilen bir insan oldu. 1954 yılında doğan merhum Hacı Adnan Özdağ 1995 yılında vefat etti. 


 

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2018, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284