Özgen Ve Taşağıl’a Karamanlılardan Yoğun İlgi

Haber Türk Televizyonu'nun sevilen tarih programı Öteki Gündem'in sunucusu Yazar Cansu Canan Özgen ve Tarihçi Prof. Dr. Ahmet Taşağıl Karaman'da büyük ilgiyle karşılandı.

Özgen Ve Taşağıl’a Karamanlılardan Yoğun İlgi

Karaman Belediyesi tarafından halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenen programda yazar ve TV program sunucusu Cansu Canan Özgen ve Tarihçi Prof. Dr. Ahmet Taşağıl Orta Asya'dan günümüze Türklerin tarih serüveni ve tarihte Karamanoğulları konularını konuştular.

Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Karamanlıların ilgisi yoğun oldu. İkinci bölümü soru cevap şeklinde planlanan programda insanlar ünlü tarihçiye soru sormak için yarıştı. Genel Türk tarihi ve Karamanoğulları'nın tarihteki önemi hakkında sorulan sorulara cevap veren Tarihçi Prof. Dr. Ahmet Taşağıl Karamanoğullarının Türk tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu ve Orta Asya'dan Anadolu’ya, Anadolu’dan Balkanlara her yerde izlerinin bulunduğunu anlattı.

Salonu tıklım tıklım dolduran halk, ilgiyle izledikleri programın sonunda ünlü sunucusu Cansu Canan Özgen ve Tarihçi Prof. Dr. Ahmet Taşağıl ile uzun uzun fotoğraf çektirdiler. Program Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ın çiçek ve plaket taktimi ile son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284