Para Nakil Aracini Soyan Hirsizlar Tutuklandi

Konya`da para nakit nakil aracindaki 2 milyon TL`yi çalan soför ve arkadasi, Mersin’de yakalanmalarinin ardindan çikarildiklari mahkeme tarafindan tutuklandi. Zanlilarin, madeni paralardan olusan 5 çuvaldaki 8 bin TL`yi, agirlik yaptigi gerekçesiyle tarlaya attiklari ögrenildi.

 Para Nakil Aracini Soyan Hirsizlar Tutuklandi

 

Olay, geçtigimiz Cuma günü aksam saatlerinde meydana gelmisti. Para transferi yapan bir güvenlik firmasina bagli 34 plakali araçla soför Mehmet D. (27), yanindaki güvenlik görevlisini alisveris merkezinde atlatip araçta bulunan 2 bankaya ait 2 milyonla kaçmisti. Atlatilan güvenlik görevlisi Firat D.’nin olayi bildirmesi üzerine polis harekete geçmis ve paralari bosaltilan araç terk vaziyette bulunmustu. Konya Asayis Sube Müdürlügü Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri, aracin terk edildigi bölgede 75 evi ve 50 güvenlik kamerasini tek tek incelemesiyle baska bir araci tespit edip, süphelileri takibe alarak gittikleri Mersin’de yakalamisti.
Konya’ya getirilen süpheliler Mehmet D. ve Hasan C. planlayarak emniyeti suistimal yoluyla hirsizlik suçunu gerçeklestirdikleri gerekçesiyle çikarildiklari mahkeme tarafindan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
5 TORBA PARAYI ATMISLAR
Tutuklanan süphelilerin soygun sirasinda banknotlar ile bozuk paralarin tamamini kiraladiklari otomobile yükleyerek yola çiktiklari ögrenildi. Süphelilerin ifadesinde, çok fazla yük olunca 5 torbada bulunan 8 bin lira maden parayi merkez Selçuklu Ilçesinde issiz bir yerde attiklarini söyledikleri ögrenildi. Süphelilerin gösterdigi bölgede arama yapan polis ise attiklarini iddia ettigi torbalar halindeki madeni paralari bulamadi.
YENI BIR HAYAT IÇIN EV KURMUSLAR
Konya’da içki masasinda Mehmet D. ile Hasan C’nin soygun planini yaptigi ortaya çikti. Ise girdikten sonra bir seferinde 7 milyon lirayi banka nakil araci tasidigini ifadesinde söyleyen Mehmet D., ”Çok borcum vardi, onlari ödemek için böyle pir plan yaptim. Hasan’i arabayi götürdügüm yere çagirdim ve paralarla yeni bir hayat kurmak için kaçtik” dedi.
Mehmet D’nin Mersin’e giderken 5 yasindaki çocugu ile esini de yanina aldigi ve Hasan C ile gittikleri belirlendi. Yakalanmadan önce süphelilerden Mehmet D’nin esi ve çocuguna yeni bir hayat kurmak için ev kiraladigi, paranin bir kismi ile beyaz esya ile ev esyasi aldigi ögrenildi. 8 bin liraya 4 cep telefonu da alan süphelilerin 2 milyon liradan 65 bin lirayi harcadiklari tespit edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284