Parali Ise Giris Raporunda Erteleme Karari!

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi, ise giris raporlarinin 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren ücret ödenerek alinabilecegini ilan etmisti. Bakanlik, yeni bir duyuru yaparak, parali raporlarla ilgili yürürlük tarihini erteledi.

Parali Ise Giris Raporunda Erteleme Karari!

Bakanlik, ise giris raporlarinin özel hastaneler tarafindan verilmeyecegini açikladi. Daha önce saglik raporu için bankaya 50 TL yatirilmasi isteniyordu.
BÖYLE ILAN EDILMISTI
6331 sayili Is Sagligi ve Güvenligi Kanunu'na göre 1 Ocak 2013 yilindan itibaren ise girislerde temin edilmesi istenen saglik raporlari sadece yetkilendirilmis saglik birimlerinden ücret karsiligi alinacak.
Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre Il Saglik Müdürlüklerinin, müdürlüge bagli kurumlarda çalisan tüm hekimlere mevzuat hükümlerini ilettigi yazida, 1 Ocak 2013'ten itibaren ise giris saglik raporlari isyeri hekimlerinden, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanliginca yetkilendirilen ortak saglik güvenlik birimleri ile Saglik Bakanligi'na bagli çalisan saglik birimlerinden alinabilecegi duyurusunu yapti.
'Ise giris raporu almak isteyenlerin dikkatine' ibaresi ile ise giris saglik raporu alinacak merkezlerin listesi ve iletisim bilgilerini internet araciligiyla yayinlandi. Ise girislerde alinan saglik raporlarina vatandaslar sadece yetkilendirilmis kurumlardan belirlenen ücret karsiligi aliyor.
SES Izmir Subesi eski Baskani Dr. Ergün Demir, saglik alaninda yeni bir skandalin yasandigini savundu. Dr. Demir sunlari söyledi: "Saglik Bakanligina bagli çalisan saglik birimlerine müracaat edenlere, Ziraat Bankasindan Saglik Bakanligi Döner Sermaye hesabina 50 TL yatirilmasi isteniyor. Bu tutar yatirildiktan sonra 50 TL dekontu ile müracaat edilerek muayene ve tetkikler yapiliyor ve saglik raporunu alabiliyorsunuz.
Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanliginca yetkilendirilen merkezlere iletisim bilgilerinden ulastigimizda ise, bu kuruluslarda ise giris saglik muayene ücretlerinin 25 TL'den baslayip 100 TL'ye kadar degistigi bilgisini aldik. Bu durum bir an önce degismeli ve piyasa kosullarina bagli kar odakli yaklasim derhal terk edilmeli ve yeni bir düzenleme yapilmalidir."
Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284