Pazar Günü İçin Plan Yapacaklar Dikkat!

Meteoroloji ilimiz ve bölgesi için 23 Nisan Pazar günü kuvvetli rüzgâr, soğuk ve yağışlı hava ile zirai don uyarısı yaptı.

Pazar Günü İçin Plan Yapacaklar Dikkat!

Yarın Karaman çevrelerinin çok bulutlu diğer yerlerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur şeklinde görülecek olan yağışların, hava sıcaklığının azalmasıyla birlikte bölgenin güneybatı, batı ve kuzeybatısında karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şeklinde olması bekleniyor.

Rüzgârın; bölgenin doğu kesimlerinde sabah saatlerinde güney ve güneybatı zamanla bölge genelinde batı ve kuzeybatı yönlerden, kuvvetli (40-60 km/saat) ve yer yer fırtına (60-75 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının azalarak mevsim normallerinin 4 ila 12 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor. Sıcaklık düşüşleriyle birlikte Pazar ve Pazartesi günlerinde hafif, yer yer orta kuvvette zirai don olayı bekleniyor.

23 Nisan 2017 Pazar günü beklenen kuvvetli rüzgâr ve fırtına, soğuk hava ve kar yağışlarına bağlı olarak meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, baca gazı zehirlenmeleri, zirai don gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2017, 18:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284