Pehlivanlar Karaman’da 15 Temmuz Şehitleri Anısına Er Meydanına İndi

Karaman’da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından “15 Temmuz Haftası Anma Programı Spor Etkinlikleri” kapsamında Karakucak Güreş müsabakaları yapıldı.

Pehlivanlar Karaman’da 15 Temmuz Şehitleri Anısına Er Meydanına İndi

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından “15 Temmuz Haftası Anma Programı Spor Etkinlikleri” adı altında 81 ilimizde 15 Temmuz anısına yapılacak etkinlikler Karaman’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen açılış töreninin ardından başladı.

Atatürk Spor Kompleksi Kemal Kaynaş Stadyumu’nda düzenlenen karakucak güreş müsabakalarında, Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde mücadele eden yaklaşık 20 güreşçi, 15 Temmuz mücadelesinde şehit düşen ve gazi olan vatandaşlarımızın anılarını yaşatmak ve farkındalık oluşturmak için yarıştı. Birlik, beraberlik ve centilmenlik ruhu içerisinde gerçekleşen yarışmalarda sporcular sıcak havaya rağmen mücadelelerine devam ederek adeta dosta güven, düşmana korku saldılar.

Dostça tamamlanan müsabakalar sonunda Minik Boyda Muhammed Dalkıran birinci, Abdurrahman Gürcan ikinci, Ahmet Topbaş üçüncü, Teşvik Boyda Ü.Talha Serçeli birinci, Berat Koyuncu ikinci, Selim Er üçüncü, Tozkoparan Boyda M.Baki Gün birinci, Ramazan Ünver ikinci, Ahmet Çınar üçüncü, Deste Boyda Yasin Sever birinci, Yasin Aşık ikinci, Emre Bağaş üçüncü, Deste Küçük Boyda Kerem İnce birinci, Mustafa Dik ikinci, Ahmet Soylu üçüncü, Deste Büyük Boyda İlker Aşık birinci, Murat Ateş ikinci, Efrahim İlhan üçüncü, Başaltı Boyda M.Nuri Göktekin birinci, Yusuf Ekmekçi ikinci, Ramazan Bayram üçüncü, Baş kategorisinde ise Süleyman Hakan birinci, B.Hasan Uluer ikinci ve Mehmet Bulut üçüncü oldu.

Müsabakanın ismine yakışır bir şekilde tamamlandığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, “Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğümüz tarafından “15 Temmuz Haftası Anma Programı Spor Etkinlikleri” kapsamında güreş branşında böyle bir etkinlik düzenledik. Sıcak havaya rağmen günün anlam ve önemine uygun bir şekilde mücadele eden, centilmence mücadeleleri ile birlik ve beraberlik mesajı veren güreşçilerimizi tebrik ediyorum. 15 Temmuz haftası kapsamında sportif etkinliklerimiz badminton, hentbol, judo, satranç, atletizm, basketbol ve oturarak voleybol gibi branşlarımızda devam edecek. Müsabakalarımıza tüm halkımız davetlidir” şeklinde konuştu.

Güreşleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Şube Müdürü Mustafa Karadeniz ve vatandaşlar da izledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284