Piknikçilere Kötü Haber!

Bahar ve yaz aylarinda piknikçilerle dolup tasan mesire yerleri de artik devlet için resmi bir gelir kapisi oluyor. Mesire yerleri 29 yilligina kiraya veriliyor. Ancak bu yerlerde engellilere yönelik dinlenme ve eglenme tesislerinin yapilmasi zorunlu.

Piknikçilere Kötü Haber!

Resmi Gazete'de yayimlanarak yürürlüge giren yönetmelige göre, mesire yerleri 29 yila kadar kiraya verilebilecek. Kiraya verilen mesire yerlerinde engellilere yönelik dinlenme ve eglenme tesislerinin yapilmasi zorunlu olacak.
DÜZENLEME EKOSISTEME UYGUN OLACAK
Yönetmelige göre, mesire yerlerinde her türlü düzenleme dogal ekosisteme uygun olarak yapilacak. Gerekli hallerde orman amenajman planlari ve ilgili mevzuatta belirtilen her türlü ormancilik çalismalari gerçeklestirilecek ve idarece belirlenen maksat disinda herhangi bir faydalanmaya müsaade edilmeyecek.
TAS, AHSAP VE TEK KATLI
Mesire yerlerine ayrilacak alanlar, orman rejimi içerisinde olacak veya bu amaçla tahsis edilecek. Rekreasyon ve ekosistem yönünden farkli ve zengin özelliklere sahip olacak ve rekreasyonel kullanim talebi ve/veya ihtiyaci olacak. Rekreasyonel kaynak bütünlügünü saglayacak nitelik ve büyüklükte olacak. Mesire yerlerindeki yapi ve tesisler, doga ile uyumlu, tercihen tas veya ahsap malzemeden zemin ve kullanilabilir çati kati disinda tek katli olacak sekilde Genel Müdürlükçe belirlenen esaslara uygun olarak yapilacak. Özel durumlarda Bakanlik onayi ile birden fazla katli yapilabilecek.
YETERSIZ KULLANIMDA IPTAL
Mesire yerleri, ilgili kurumlardan izin alinmasinin ardindan, Bakanlikça uygun görülmesiyle kurulacak. Mesire yerlerinde gerekli hallerde sinir degisikligi, Orman Genel Müdürlügü onayi ile yapilabilecek. Mevcut mesire yerlerinden kiraya verilmeyen, ziyaretçi potansiyeli yetersiz ve kullanim özelligini kaybetmis olanlar, Genel Müdürlük onayi ile iptal edilecek. Mesire yerlerinin tamami veya bir bölümü, kamu yarari ve zaruret bulunmasi halinde Orman Kanunu hükümlerine göre baska maksatlara tahsis edilebilecek. Izin sonucunda mesire yerinin tamami veya izne konu edilen bölümü Genel Müdürlük onayi ile iptal edilebilecek. Iptal sonucunda olusacak zararlarla ilgili islemler Genel Müdürlükçe belirlenecek.
IHALEYE ÇIKACAK
Mesire yerlerinde plan ve projelerin gerektirdigi her türlü yapi ve tesisler ile hizmet ve faaliyetler, Genel Müdürlükçe belirlenen usul ve esaslara göre yapilacak veya yaptirilacak. Mesire yerleri, Orman Kanunu'nun ek 8'inci maddesine göre 29 yila kadar kiraya verilebilecek. 29 yil kiraya verilen mesire yerlerinde engellilere yönelik dinlenme ve eglenme tesislerinin yapilmasi zorunlu olacak. Mesire yerlerinin kapali teklif usulüyle ihale edilmesi esas olacak.
YILDA BIR KEZ DENETLENECEK
Mesire yerleri, faaliyete geçtikten sonra sube müdürünün baskanliginda, ilgili orman isletme müdürü veya yardimcisi, ilgili orman isletme sefi ve orman muhafaza memurundan olusan komisyon tarafindan en az yilda 1 kez denetlenecek. 30 Eylül 2006 tarihli ve 26305 sayili Resmi Gazete'de yayimlanan 'Mesire Yerleri Yönetmeligi' yürürlükten kaldirildi.
Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284