Pinarkayali Gençlerin Hayalleri Gerçek Oldu

Karaman`in Pinarkaya köyünde yasayan ortaokul ögrencileri, masa tenisi malzemelerine kavustu.

Pinarkayali Gençlerin Hayalleri Gerçek Oldu

Karaman'in Ayranci ilçesine bagli Pinarkaya köyünde yasayan ve masa tenisi oynamak için atik malzemelerden masa yapan Yahya Sorguncuk (13), Ali Ercan (13), Ahmet Incedal (14) ve Ali Ayyas (12),okulda düzenlenecek turnuvalara artik gerçek masa tenisi malzemeleriyle hazirlanacak.
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü tarafindan Pinarkaya Köyü ögrencilerine temin edilen masa, top, raket ve file Ak Parti Karaman Milletvekili Recep Seker, Ayranci Kaymakami Fatih Kasikçi, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, Sube Müdürü Mustafa Karadeniz, ögrenciler ve Pinarkaya Köyü vatandaslarinin katilimi ile köy okuluna teslim edildi. Gerçeklesen ziyarette minik yüreklerin mutlulugu gözlerinden okunurken, dört arkadas çok sevdikleri masa tenisini büyükleriyle oynama firsati buldular.
“Çocuklarimizin Mutluluguna Ortak Olduk”
Pinarkaya Köyüne gerçeklestirilen ziyarette çocuklarin mutluluguna ortak olduklarini belirten Ak Parti Karaman Milletvekili Seker;” Ayranci ilçemize bagli Pinarkaya köyümüzdeki masa tenisi sevdalisi çocuklarimizin kendi imkânlariyla yaptiklari masayi görünce, onlarin bu çabalarina istinaden Ayranci Kaymakamimiz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürümüz ile birlikte çocuklarimiza masa tenisi hediye ettik. Gençlerimizle birlikte masa tenisi maçi yaptik. Ayrica bu vesile ile Pinarkaya köylülerimizle birlikte olma imkâni elde ettik. Hos sohbetlerde bulunduk” diye konustu.
“Minik Kalplerin Umudu Olacagiz”
Pinarkaya köyünün egitim seviyesinin yüksek olduguna dikkat çeken Ayranci Kaymakami Kasikçi ise;” Köy okullarinda egitim gören çocuklarimizin mutlaka bir spor daliyla ugrasmasini istiyoruz. Egitim anlaminda basarili olan çocuklarimiz imkânlar dâhilin de spor alaninda da basarili olacaklarina inaniyorum. Bu gün burada çocuklarimiza hediye edilen masa tenisinde spor çocuklarimiz belki ileride ülkemizi bu alanda temsil edeceklerdir. Çogu basarili sporcumuzun hayat hikâyelerine baktigimizda onlarinda böyle yerlerden çiktigini görecegiz” dedi.
“Her Çocugumuz Mutlaka Bir Spor Daliyla Ugrasmali”
Herkesin mutlaka bir spor daliyla ugrasmasi gerektigini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik bu konuda herkese destek olmaya çalistiklarini belirtti. Pinarkaya Köyüne yapilan organizasyonun çok önemli oldugunu belirten Kisacik;” Spor çocuklarda fiziksel gelisimin yani sira kötü aliskanliklardan uzaklasmasi için de önemli bir etkendir. Özellikle köylerimizde büyüklerinin ne yaptigini gören gençlerimiz ve çocuklarimiz, onlari kendilerine örnek alirlar. Spora yönelirler. Bu tür etkinliklerin artmasini önemsiyoruz.” seklinde konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284