Piri Reis Ilkokulu Romanya’ya Gitti

Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari çerçevesinde hazirlamis olduklari Comenius Projeleri kabul edilen Piri Reis Ilkokulu Romanya’ya gitti.

Piri Reis Ilkokulu Romanya’ya Gitti

  

Piri Reis Ilkokulu proje ekibi Il Milli Egitim Müdür Vekili Selmani Karaçam’i makaminda ziyaret ederek projeleri hakkinda bilgi verdiler. Ziyarette Piri Reis Ilkokulu Müdürü Mustafa Çaglar “European Students; Agents of Environment ”( Avrupali Ögrenciler; Çevre Unsurlar) adli projemiz kapsaminda okulumuz proje ekibinden yedi personelimiz 22-28 Nisan 2013 tarihleri arasinda Romanya’nin Targu-Jui sehrinde gerçeklesecek olan proje toplantisina katilacaktir. Yapilacak olan bu toplanti projemizin kapanis toplantisi olacaktir. Projemiz kapsaminda okulumuzda ve ilimizde enerji tasarrufu ve çevreyi koruma temalarinda yapmis oldugumuz çalismalari ortak ülkelerimizle paylasma firsati bulacagiz. Günümüzde tüm dünyanin ortak sorunu olan çevre kirliliginin ve asiri enerji tüketimin en az seviyelere indirilmesi ile ilgili yapilmakta olan çalismalari yerinde gözlemleme firsati bulacagiz ”dedi.
Piri Reis Ilkokulu proje ekiplerini agirlamaktan dolayi memnuniyetini dile getiren Il Milli Egitim Müdür Vekili Selmani Karaçam yaptigi açiklamada, “Ilimizde 2005 yilindan beri projeler kapsaminda 420 ögrencimiz ile 760 idareci ve ögretmenimiz olmak üzere toplam 1180 kisi Avrupa ülkelerine giderek proje alanlari ile ilgili staj ve inceleme yapma imkâni bulmustur. Avrupa’daki egitim kurumlari ile ortaklasa yapilan projeler araciligiyla kültürler arasi etkilesim saglanmakta ve ülkeler arasi bilgi ve tecrübe alisverisi saglanmaktadir. Bu güzel çalismayi ortaya koyan idareci ve ögretmenlerimize tesekkür ediyor, basarilar diliyorum.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284