Piri Reis Vadisi Projesi Ihale Edildi

Karaman tarihinin en büyük projelerinden olan Piri Reis Vadisi Projesi ihalesi tamamlandi. Projenin temeli önümüzdeki 2 ay içerisinde atilacak.

 Piri Reis Vadisi Projesi Ihale Edildi

Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, bin 728 konuttan olusan, sosyal yasam imkânlarinin oldukça genis oldugu ve üst düzey teknolojinin kullanilarak yapilacak olan projenin Karaman’da hayata geçmesi için geri sayimin basladigini belirtti.

Baskan Çaliskan “TOKI ile birlikte yürüttügümüz bu tarihi projenin bir kaç kez çesitli nedenlerle ertelenen ihalesi tamamlanmistir" dedi. Projenin TOKI’nin en itibarli projelerinden oldugunu vurgulayan Baskan Çaliskan "Bin 700 nitelikli konuttan olusan ve 50 hektarlik bir alanda, yesil dokuya sahip olacak olan bu büyük yatirim Karaman’in çehresini degistirecek. 272 normal daire, 166 adet özel konut, 12 adet teras villa, alisveris merkezleri, otoparklari, spor kompleksleri yesil alanlari suni göletleri ile sehrin dogusuna renk katacak. Piri Reis Vadisi Sehrin cazibe merkezlerinden birisi olacak. Birinci etap ihalesinde 460 konut bulunuyor. Bu yil içinde temeli atilarak insaatina baslanacak olan önemli projenin yapim süresi 24 ay olarak belirlendi. TOKI tarafindan gerçeklestirilen projenin ihalesini iki ortakli bir konsersiyum aldi. Karaman Belediyesi böylelikle olmaz denilen bir rüyayi gerçeklestirecek" diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284