Piri Reis Vadisi Projesi’nde Ön Kayitlar Basladi

Karaman’a TOKI tarafindan yapilacak olan ilk etap 912 konutluk Piri Reis Vadisi Projesi için ön kayitlar basladi.

Piri Reis Vadisi Projesi’nde Ön Kayitlar Basladi
Piri Reis Vadisi Projesi'ne ön kayitlarin baslamasi nedeniyle bir basin toplantisi düzenlendi. Kale Ongun Tesisleri'nde düzenlenen toplantiya Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, Belediye Baskani Kamil Ugurlu, AK Parti Il Baskani Kerim Dereli, Merkez Ilçe Baskani Celalettin Güngörer, partililer ve basin mensuplari katildi. Toplanti öncesinde yapilacak olan Piri Reis Vadisi projesi ile ilgili sinevizyon izlendi. Türkiye’de böyle bir projenin bulunmadigini söyleyerek konusmasina baslayan Belediye Baskani Kamil Ugurlu, "Sehir bu proje etrafinda toplanacak. Bu bir devrim projesidir. Konutlarin fiyatlari Karaman sartlarina uygundur. 3+1, 4+1 ve teras evlerden olusacak konutlar adeta Karaman’a kademe arttiracaktir" dedi. Projeyi, ezber bozacak bir proje olarak niteleyen Baskan Ugurlu, "Belediye olarak 3 talep toplama bürosu açtik. Talep toplama süresi 60 gün olacak. Talep toplama biter bitmez ihaleye çikacagiz. TOKI ile tüm anlasmalar yapildi. Insaat 1.5 yilda tamamlanacak" seklinde konustu.
“PIRI REIS VADISI KARAMAN’I KARAMAN YAPACAK PROJE”
Milletvekili Lütfi Elvan da yaptigi konusmada, TOKI tarafindan yapilacak olan Piri Reis Konutlarinin Karaman’i Karaman yapacak bir proje oldugunu söyledi. 367 milyon liraya yapilacak olan Piri Reis Vadisi Konutlarinin Karaman’a deger katacak bir proje oldugunu belirten Elvan, "Karaman’in merkezi burasi olacak. Yesil alanlari bol olacak bir yer olacak. Karaman’in önünü açacak proje olacak" dedi. Talep fazla olmasi durumunda 2. Etap çalismalarina hemen baslayacagiz diyen Elvan, "Ben bu projeyi çok önemsiyorum. Biz Karaman için orta ve uzun vadeli hizmetler yapiyoruz. Piri Reis Vadisi Projesi disinda bir çok konuda Karaman’in görüntüsünü degistirecek çalismalar yapiyoruz. Örnegin görüntü kirliligine neden olan elektrik direk ve kablolarini yeraltina aldiriyoruz. Bu ciddi maliyet gerektiren bir çalismadir. Karaman’da ilk mega projemizi hayata geçiriyoruz. Bundan sonra da mega projelerimiz devam edecek" diye konustu.
Toplantidan sonra belediye tarafindan Aktekke Kent Meydani ve Ismet Pasa Caddesi üzerinde bulunan Kugulu Parka Piri Reis Vadisi Projesi için kurulan ön kayit ofisleri Milletvekili Lütfi Elvan, Belediye Baskani Kamil Ugurlu ve partililer tarafindan hizmete açildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284