Polis Adres Tespitine Gelmeyecek!

Içisleri Bakanligi`nin genelgesiyle polisin adres tespiti islemlerini takip etme uygulamasina son verildi.

Polis Adres Tespitine Gelmeyecek!

Içisleri Bakani Idris Naim Sahin imzasiyla 81 il valiligine, Içisleri Bakanliginin ilgili birimlerine ve bakanliklara gönderilen genelgede, polisin adres tespiti islemlerini takip etmesi uygulamasina son verildigi belirtildi.
Görev alanlariyla dogrudan alakali olmayan birtakim adres tespiti islemlerinin polisten talep edildigine dikkat çekilen genelgede, bu tip taleplerin polisin asli görevini yapmasini engelleyecek derecede fazla oldugu vurgulandi.
Genelgede, geçmiste posta hizmetlerinin sinirli imkanlarindan dolayi polise belirli bir alanda adres tespiti görevi verildigi hatirlatilip, yürürlüge giren Kimlik Paylasim ve Adres Kayit Sistemleri ile polisin artik adres tespiti yapmasina gerek kalmadigi ifade edildi.
Kimlik Paylasim Sistemi'nin birçok kurum ve kurulus tarafindan etkin bir sekilde kullanilmadigina deginilerek, basta icra müdürlükleri olmak üzere ilgili kurum ve kuruluslardan polise yapilan adres tespiti taleplerinin para, zaman ve is gücü kaybina neden oldugu vurgulandi.
Adres tespiti islemlerinin polisin görevleri arasindan çikarilarak, emniyet güçlerinin daha verimli ve kaliteli hizmet sunmalarinin amaçlandigi belirtilen genelgede, mevzuatta adres tespiti konusunda polise dogrudan bir görev verilmedigi anlatildi.
Genelgede, devlet kurumlarinin Adres Kayit Sistemi'ni etkin olarak kullanmasi gerektigi ve ilgili kurumlardan arastirma yapilmaksizin veya Kimlik Paylasim Sistemi kullanilmaksizin polisten yerine getirilmesi istenen adres tespiti islemlerinin isleme konulmaksizin talepte bulunan kuruma iade edilecegi bildirildi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284