Polis Akademisi, Polis Muhabiri Yetistirecek

Polis Akademisi`, savas muhabirlerinden sonra bu kez polis muhabiri yetistimek için kollari sivadi.

Polis Akademisi, Polis Muhabiri Yetistirecek
Akademi Baskani Prof. Findikli'nin açikladigi projeye meslek örgütleri tepkili. ÇGD Genel Baskani Abakay, 'Madem öyle pavyonlar da magazin muhabiri yetistirsin' dedi
Anadolu Ajansi'yla birlikte savas muhabirligi kursu açan Polis Akademisi, verdigi gazetecilik egitimini çesitlendiriyor. Karar, Polis Akademisi Baskani Prof. Remzi Findikli tarafindan geçen hafta yapilan yeni akademik yil açilis töreninde açikladi. Findikli, yakin bir gelecekte polis muhabirligi kursu açacaklarini duyurdu. Edinilen bilgiye göre, polis muhabirligi kursu, Anadolu Ajansi'yla birlikte açilan savas muhabirligi kurslarini veren Polis Akademisi'ne bagli Uluslararasi Sinir Asan Suçlari Arastirma Merkezi (UTSAM) ya da Güvenlik Bilimleri Enstitüsü bünyesinde açilacak.
Kurslara, polis muhabiri olmak isteyen genç gazeteciler ve gazeteci adaylari katilabilecek. Derslere, Polis Akademisi'nin hocalari, disaridan çagrilacak uzmanlar ve polis muhabirliginde deneyimli gazeteciler girecek. Kursu basariyla bitirenlere 'polis muhabiri sertifikasi' verilecek.
MESLEK ÖRGÜTLERINDEN SERT TEPKI
Polis Akademisi'nin açmayi planladigi kurs, simdiden tartisma konusu oldu. Çagdas Gazeteciler Dernegi Genel Baskani Ahmet Abakay:
- Bunun adi, 'polis gazeteci' yetistirmektir. Eskiden 'asker gazeteciler' vardi, simdi de 'polis gazeteci' yetistirmeye kalkisiyorlar. Asker 'asker muhabiri', polis 'polis muhabiri' yetistirecekse o zaman diplomasi muhabirlerini Disisleri Bakanligi, belediye muhabirlerini de Belediyeler Birligi yetistirsin. Pavyonlar da magazin muhabiri yetistirsin, olsun bitsin.
- Gazetecilik devletin elinde oyuncak olacak meslek degildir. Gazeteciler, iletisim fakültelerinde yetisirler. Meslegin temel ilkelerini oralarda ögrenirler. Sonra da egitimlerini çalistiklari basin kuruluslarinda alayli olarak tamamlarlar. Meslegin inceliklerini usta gazetecilerden ögrenirler.
'ALATURKA ISLER BUNLAR'
- Bunlar alaturka isler. Devlet görevlileri kendi islerini yapsin, üzerine vazife olmayan islere karismasinlar. Madem ki onlar kendi islerini yapmiyor öyleyse biz de onlara 'demokrat polis nasil olunur' onun kursunu verelim. Vatandaslara, demokratik haklarini kullanmak isteyen ögrencilere nasil davranmalari gerektigini anlatalim. Olur olmaz yerde insanlari coplamamalari gerekigini, biber gazi sikmamalari gerektigini, insanca davranmalari gerektigi ögretelim. Biz de polislere 'demokrasi dersi' vermeye talibiz.
Savas muhabirleri göreve hazir
Anadolu Ajansi ile Polis Akademisi Baskanligi'nin ortaklasa düzenledigi 'Savas Muhabirligi Sertifika Programi'nin ikinci dönem kursu devam ediyor. Türk Silahli Kuvvetleri ve Polis Akademisi'nin uzman egitimcileri tarafindan gerçeklestirilen kursta, kursiyerlere savas teorisi, savas hukuku, kimyasal, biyolojik, radyasyon ve nükleer saldirilar, ikna stratejileri (algi yönetimi), rota belirleme ve harita okuma, propaganda stratejileri, yakin savunma teknikleri, toplumsal olaylarda davranis sekilleri ve suda hayatta kalma egitimlerinin yani sira çelik yelek, migfer ve gaz maskelerinin kullanimi gibi dersler verildi. Kursiyerler ayrica, Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi'nca dogal afetlerde hayatta kalma ve çalisma yöntemleri konusunda bilgilendirildi. Anadolu Ajansi ile bazi medya kuruluslarindan muhabirlerin katildigi egitimler, 28 Eylül Cuma günü düzenlenecek törenle sona erecek. Egitime katilanlara sertifika verilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284