Polis Artik Dövmeyecek, Çarpacak!

Emniyet`in envanterine ilk kez elektrosok tabancasiyla tavsan avinda kullanildigi iddia edilen fenerler giriyor. Hava kararinca kullanilacak fener isigiyla süpheliyi sersemletecek.

Polis Artik Dövmeyecek, Çarpacak!

Süpheli ya da suçlular 4 asamali yöntemle gözaltina alinacak. Polis, gece denetimlerinde süpheli ya da zanlilari el fenerleri ve projektörlerle tespit edecek.
Dur ihtarina uymayip kaçanlar yol kapani ile entegre edilecek. Elinde silah, biçak gibi kesici alet bulunan zanlilar elektrosok cihazi ile etkisiz hale getirilecek. Son asamada ise teleskopik coplar devreye girecek.
Emniyet, asayis birimlerinde görev yapan 80 bin polise 500 lümenlik el fenerleri almak için çalisma baslatti. Yaydigi güçlü isik akisi nedeniyle geçici körlüge neden oldugu ve tavsan avinda kullanildigi iddialari nedeniyle fenerlerin ihale süreci uzadi.
Asayis Daire Baskanligi, fenerlerin "insan sagligina zararli olup olmadiginin" arastirilmasini istedi.
500 METRE ETKILI
EGM, aksam ve gece saatlerinde zanlilari güçlü isik akisina sahip bu fenerlerle tespit edip yakalamayi planliyor.
500 metre etkili fenerler, karsidaki kisiyi birkaç dakika etkisiz hale getiriyor. Bu arada 500 adet alinmasi planlanan "Taser" adi verilen elektrosok tabancalarini sadece özel "egitim" almis polisler kullanabilecek. Proje ilk etepta Ankara, Istanbul, Mersin gibi illerde "pilot" olarak uygulanacak.
Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284