Polise 15 Yil Sonra Ikinci Sark Görevi

Dogu ve Güneydogu`da tecrübeli polis açigini kapatmak isteyen Içisleri, polise ikinci sark tayini getirdi.

Polise 15 Yil Sonra Ikinci Sark Görevi

Yaklasik 250 bin polis ikinci sark göreviyle karsi karsiya. Görevde 15 yilini dolduran polislere 2. kez sark tayini geldi. Içisleri Bakanligi, Dogu ve Güneydogu'da ortaya çikan tecrübeli personel açigini bu yöntemle kapatacak.
ATAMA SISTEMINI DEGISTIRDI
242 bin polis ikinci kez "sark" hizmeti yapacak. Emniyet Genel Müdürlügü (EGM), terör riski ve toplumsal olaylarin yogun oldugu Dogu-Güneydogu Anadolu'ya tecrübeli polis takviyesi yapmak için atama sistemini degistirdi.
Bugün gazetesinden Kamil Elibol'un haberine göre, tüm polisleri kapsayacak yeni uygulama bu yilki genel atamalarda hayata geçirilecek. Daha önce bir kez sark görevini yapan ve bati illerinde 15 yilini dolduran polisler 2. bölge illerine tayin edilecek. Gönüllü olarak bölgeye gitmek isteyen polisler istedikleri illere atanacak.
ÖZEL DÜZENLEME
Istihbarat, Terörle Mücadele, KOM ve Özel Harekat bransli personelin ardindan genel hizmet alaninda görevli polislere ikinci kez sark yolu gözüktü. EGM, dogu-güneydogu illerinden gelen talep ve ortaya çikan "nitelikli" personel ihtiyacini gidermek amaciyla harekete geçti.
Içisleri Bakani Idris Naim Sahin, 81 Il Valisi'ne 2. bölge (Sark) hizmeti konusunda bir genelge yayinladi. Genelgede, "Daha önce 2. bölge illerde görev yapmis ve mesleginde en az 15 yillik birikimi olan, tecrübeli, bölgeyi taniyan genel hizmet ve diger bransli personel de atama planlamasina dahil edilmistir" denildi.
BÖLGEYE TECRÜBELI POLIS
Bakan Sahin, ikinci kez 2. bölge görevinin yerine getirilmesine dönük uygulamanin tüm personeli kapsayacagini belirterek söyle dedi: "Bu uygulama ile öncelikli olarak terör riskinin ve teröre bagli toplumsal olaylarin yogun oldugu illerde bölgeyi bilen, tecrübeli ve birikimli personel istihdaminin saglanarak, güvenlik hizmetlerinin daha etkin, verimli ve profesyonel olarak sunulabilmesi amaçlanmaktadir"
HUKUKA UYGUN OLMALI
2013 yili genel atama çalismalarinin devam ettigine dikkat çeken Sahin, atamalarin hukuka uygun yapilmasi için dikkat edilecek hususlari söyle siraladi:
- Bu genelge, 2013 yili genel atama döneminde 1. bölgeden 2. bölgeye atamasi yapilacak tüm personeli kapsamaktadir.
GÖNÜLLÜYE TERCIH SANSI
- 2.bölge hizmetini daha önceden tamamlamis olan ve 2013 yili genel atama dönemi itibariyle 1. bölgede üç yili tamamlamis olanlar yönetmeligin 24. maddesi kapsaminda kendi istegiyle (gönüllü olarak) ikinci bölge illerine yeniden atanmak isteyebilecektir. Bu kapsamdaki personel için tercih grubu ve sayisinda herhangi bir sinirlandirma olmayacak.
-Personel Emniyet Hizmetleri Sinifi Atama ve Yer Degistirme Yönetmeligi hükümlerine göre atanamayacagi yerleri tercih edemeyecek. Atanma talepleri hizmet gerekleri, kadro ve ihtiyaçlar çerçevesinde degerlendirilecek. Ancak, bu kapsamda atamasi yapilan personel atandigi ilin hizmet süresini tamamlayacak.
Kaynak: Ensonhaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284