Polisler de Artik Fazla Mesai Alacak

Polislerin çalisma saatleri diger devlet memurlariyla esitleniyor ve fazla mesai alma sanslari doguyor.

Polisler de Artik Fazla Mesai Alacak

Yeni hazirlanan kanun tasarisiyla polislerin yillardir bekledigi düzenlemeler geliyor. Buna göre polislerin çalisma saatleri diger devlet memurlariyla esitleniyor. Çalisilan her fazla saat için mesai yazilarak ek ücret ödenecek.
Emniyet Genel Müdürlügü, 255 bin polise dönük önemli bir düzenlemeye gitti. Bugün'ün ulastigi kanun tasarisina göre;
* Polis adayi ögrenciler alan egitimine tabi tutulacak. Bu egitimler 2 yila kadar uzatilabilecek.
* Ehliyet almayan adaylar polis olamayacak.
* Üst düzey görevlere üç yilligina atama yapilabilecek. Bu süre ayni görev yeri için en fazla 2 yila kadar uzatilabilecek.
* Üst düzey müdürler bir görevde 3+2 sistemi ile en fazla 5 yil görev yapabilecek. Kesintisiz 5 yil içinde herhangi bir disiplin cezasi almayan polise yillik izinlerine ilave olarak bir defaya mahsus 10 gün izin verilecek.
* Komiser yardimciligi ile baspolislige yükselme sinavi için basvuru sartlari 6 yila çekilerek esitlendi.
* Polislerin haftalik çalisma süresi 40 saat olarak belirlendi. Günlük 8 saatten daha fazla çalisan polislere fazla çalisma ücreti ödenecek.
* Dini ve milli bayramlarda mesai yapan polisler ekstra ücret alacak. Fazla çalisma karsiligi ücret verilemedigi durumlarda fazla çalisilan her 8 saat için polislere bir gün izin verilecek ve bu süre yillik izinlere eklenecek.
* Ekip ya da hizmet otolarinda meydana gelen zararlar artik idare tarafindan karsilanacak.
* Terörün yogun oldugu 2. bölge illerinde sark hizmetini yürüten polisler ek tazminat ile motive edilecek. Terör bölgesinde çalisan polislere Içisleri Bakanligi'nca belirlenecek tutarda is zorlugu tazminati ödenecek.
Haberler
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284