Polislik Için Boy Sarti Yeniden Düzenlendi

Emniyet Teskilati Saglik Sartlari Yönetmeligi’nde yapilan degisiklikle Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Polis Meslek Egitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu ön lisans programina alinacak kadin ögrencilerin boy sarti 162 santimetre olarak belirlendi.

Polislik Için Boy Sarti Yeniden Düzenlendi
Emniyet Genel Müdürlügü’ne bagli egitim ögretim kurumlarina alinacak ögrencilerde, Emniyet Teskilati’na ilk atamalarda, ögrencilikte veya memuriyette hastalanma durumlarinda, malullük, vazife malullügünde, idari polislige geçislerde, hizmet sinifi degisikliklerinde ve atamalarda aranacak saglik sartlarina iliskin esas ve usulleri düzenleyen ”Emniyet Teskilati Saglik Sartlari Yönetmeliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’nin bugünkü sayisinda yayimlanarak yürürlüge girdi.
Buna göre, Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile fakülte ve yüksekokul lisans programlarina, Polis Meslek Egitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu ön lisans programina alinacak ögrencilerin boy sarti erkeklerde degismezken, kadinlarda 165 santimetreden 162 santimetreye düsürüldü.
Polis Koleji’ne alinacak ögrencilerde ise ”bedensel ve hormonal gelisim devam ettiginden” boy siniri, 13 yas erkelerde 139’dan 142 santimetreye, kizlarda 144’den 147 santimetreye; 14 yas erkeklerde 144’ten 145 santimetreye, kizlarda 147’den 154 santimetreye; 15 yas erkeklerde 151 santimetre siniri degismezken, kizlarda 157 santimetreye çikarildi. 16 yas erkeklerde ve kizlarda 156 santimetre olan boy siniri, 160 santimetreye yükseltildi.
Yönetmelikle göz sorunlarina iliskin, ”Göze ait hiçbir operasyon ve lazer müdahalesi geçirmemis olacaktir” ve ”Refraktif cerrahi ile yapilan her türlü düzeltme girise engel teskil eder” ibareleri kaldirildi.
-Polis Koleji’ne giriste yeni kriterler- Öte yandan Polis Koleji’ne alinacak aday ögrencilerle ilgili usul ve esaslari düzenleyen ”Polis Koleji’ne Giris Yönetmeligi” de Resmi Gazete’nin bugünkü sayisinda yayimlanarak yürürlüge girdi.
Buna göre, Polis Koleji’ne basvuracaklarda alkol ve kumar aliskanligi bulunmamak, uyusturucu veya psikotrop maddeleri hiç kullanmamis olmak, fuhus ve fuhsa aracilik suçlariyla genel ahlaka aykiri oyun, temsil, film, video band, teyp kaseti, VCD, sarki sözü ve teknolojinin gelisimiyle ortaya çikan zararli yayin, yayim ve benzeri islerde çalismamis veya bu isler nedeniyle hüküm giymemis olmak sartlari aranacak.
Bu sayilan suçlarin herhangi birinin uzlasma yoluyla sonuçlandirilmasi, mahkemece hükmün açiklanmasinin geri birakilmasina karar verilmesi ya da baska bir tedbire çevrilmesi de Polis Koleji’ne girmeye engel teskil edecek.
Koleje basvurularda anarsi ve terör eylemleriyle bu tür toplanti, yürüyüs ve mitinglere karismamis, desteklememis ve katilmamis olmak kriterleri de aranacak.
 Kaynak: Milliyet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284