Prof. Dr. Mehmet Karatas: “Gençligimiz Ecdadina Sahip Çikiyor”

KMÜ Genç Vizyon Ögrenci Toplulugu 12 Mart Istiklal Marsi’nin kabulünün yildönümü dolayisiyla “Dost Akif” konulu resim sergisi düzenledi.

Prof. Dr. Mehmet Karatas: “Gençligimiz Ecdadina Sahip Çikiyor”

Üniversitenin Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi zemin katinda gerçeklestirilen sergide Kültür Bakanligindan getirilen 30 resim yer aldi.
KMÜ Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Kemal Esengün ve Prof. Dr. Mehmet Karatas ile Yesildere Belediye Baskani Tahsin Akkus sergiyi gezerek resimler hakkinda bilgi aldilar. Sergi ile ilgili KMÜ Genç Vizyon Ögrenci Toplulugu Baskani Mehmet Özyoldas, Istiklal Marsi’nin kabulünün 92. yildönümü vesilesiyle Mehmet Akif Ersoy’u gündeme getirerek, arkadaslarina geçmisin degerlerini animsatmak istediklerini söyledi.
Sergiyi düzenleyen ögrencileri tebrik eden Prof. Dr. Mehmet Karatas, gençlere Ersoy’un hayatina dair ünlü yazar Mehmet Emin Erisirgil’in “Mehmet Akif-Islâmci Bir Sairin Romani” adli kitabindan anekdotlar anlatti. Karatas, degerlerine önem veren gençleri görmekten mutluluk duyduklarini ifade ederek, “Görüyorum ki gençlik ecdadina sahip çikiyor. Aslolan bu milletin degerlerine ve medeniyetimizin yetistirdiklerine gereken önemi vermektir.” diye konustu.
Prof. Dr. Kemal Esengün, sergiyi ziyaret edenleri Mehmet Akif Ersoy’un ruhuna Fatiha Suresini okumaya davet etti. Okunan dualarla vatan sairi Ersoy bir kez daha anilmis oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284