Profesyonel Askere Süper Maas!

Yeterli sayida sözlesmeli er basvurusu olmayinca Hükümet kesenin agzini açti.

Profesyonel Askere Süper Maas!

Profesyonel orduya geçisin ilk adimi olarak baslatilan sözlesmeli er uygulamasinda yeterli sayiya ulasilamayinca, yüzde 50'ye varan maas artisi, saglik hizmetlerinde düzeltme ve görevden ayrildiktan sonra kamuda ise baslamada öncelik olanaklari saglayacak düzenleme hazirlandi.
PROFESYONELLIGE TESVIK HAREKETI
Star'in haberine göre; Hükümetin profesyonel orduya geçisin ilk adimi olarak geçen yil uygulamaya koydugu sözlesmeli er projesine, tesvik getiriliyor. TSK bünyesinde sözlesmeli er olarak çalisacak mensuplarinin maaslari artiriliyor. Ayrica saglik kriterleri de yumusatiliyor. Yeni düzenleme ile sözlesmeli erlerin operasyon tazminati ile alacaklari ücretin 3 bin liraya geçmesi mümkün olacak.
Geçen yil gerçeklestirilen sözlesmeli er alimlarina yaklasik 30 bin adayin ön basvuru yapmasina ragmen, bunun sadece bin 517'si sözlesmeli er olabildi. Söz konusu adaylarin da bir kismi egitimler sirasinda elendi. Ve sözlesmeli er sayisi bin 200'lere geriledi. Hükümet ile TSK sözlesmeli er sayisini arttirmak ve sözlesmeli er statüsüne olan ilgiyi yükseltmek için yeni bir düzenleme yapmayi kararlastirdi.
MAASLAR 3 BIN LIRAYI GEÇECEK
Söz konusu yasa tasarisi önceki gün yapilan Bakanlar Kurulu'nda imzaya açildi. Kisa süre içinde Meclis'e sunularak yasalasmasi öngörülen tasarida, sözlesmeli erlerin özlük haklarinda, sosyal haklarinda önemli iyilestirmeler yapiliyor. 2011 yilinda çikarilan yasada, sözlesmeli erlerin maaslari bin 634 lira olarak belirlendi. Zamlarla birlikte söz konusu maaslar 2 bin lira seviyesine çikti. Yeni yapilacak düzenleme maaslarda yeniden artisa gidiliyor. Ekonomi bürokratlarindan edinilen bilgiye göre, operasyon tazminati ile birlikte sözlesmeli erlerin eline geçecek maas tutari 3 bin lirayi geçecek. Bu da, 7 yil görev yapacak olan sözlesmeli erlerin alacaklari tazminatlarin daha da yükselmesini saglayacak.
KRITERLER DE YUMUSATILACAK
Düzenlemede sözlesmeli er olabilmek için aranan boy, kilo ve saglik gibi kriterlerde degisiklige gidilecek. Komando statüsünde görev yapan sözlesmeli erler ile geri hizmette görev yapar erlerin kriterleri farkli olacak. Düzenlemelerden halen görev yapan sözlesmeli erler de yararlanacak. Görev bitiminde kamuya geçmede özel hak taninacak.
Kaynak: Haberler
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284