Projeler Yaristi Konya Ve Karaman Kazandi

Mevlana Kalkinma Ajansi`nin (MEVKA) 2015 yili mali destek programlari degerlendirme sonuçlari açiklandi.

Projeler Yaristi Konya Ve Karaman Kazandi

Mevlana Kalkinma Ajansi’nin, 09.06.2015 tarihinde gerçeklesen Yönetim Kurulu toplantisinda 2015 Mali Destek Programlarinin sonuçlari Yönetim Kurulu’nun onayina sunuldu. Ajans Yönetim Kurulu’nun onayina sunulan ve basarili olan projelerin listesi bu onayin ardindan Ajans web sitesinde (www.mevka.org.tr) kamuoyuna duyuruldu.
Ajanstan yapilan yazili açiklamada, MEVKA’nin 24 Aralik 2014 Bölge Içi Gelismislik Farklarinin Azaltilmasi Mali Destek Programi (BIGFA1, BIGFA2), Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programi (YENER1, YENER2) ve Kar Amaci Gütmeyen Kurum ve Kuruluslara Yönelik Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programi (YENERKG1, YENERKG2) olmak üzere üç mali destek programi ilan ederek yerel paydaslara 20 milyon TL'lik bir bütçeyi kullanma imkani sundugu hatirlatilarak sunlar kaydedildi:
"Bu kapsamda, mali destek programlarinin basarisini arttirmak ve bölgenin proje üretme kapasitesini yayginlastirmak amaciyla Konya ve Karaman illerinin merkez ve ilçelerinde düzenlenen 42 adet bilgilendirme toplantisi ve 15 adet proje hazirlama egitiminde 826 kisi bilgilendirilmis ve 196 kisiye Proje Hazirlama Egitimi (PCM) verilmistir. Bunun yani sira, desteklere yönelik sorular ajans personeli tarafindan yazili ve sözlü olarak yanitlanmistir. Son basvuru tarihi olan 24 Mart 2015 tarihinden itibaren basvurusu alinan projelerin Kalkinma Ajanslari Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeligi ve basvuru rehberi hükümlerine uygun olarak gerçeklestirilen degerlendirme süreci tamamlanmis, destelenecek projeler ajansimiz yönetim kurulu tarafindan onaylanmistir. BIGFA1 programinda basvurusu alinan 21 proje teklifinden 18’i, BIGFA2 programinda basvurusu alinan 10 proje teklifinden 8’i, YENER1 programinda basvurusu alinan 18 proje teklifinden 11’i, YENER2 programinda basvurusu alinan 7 proje teklifinden 5’i, YENERKG1 programinda basvurusu alinan 23 proje teklifinden 23’ü, YENERKG2 programinda basvurusu alinan 2 proje teklifinden 2’si mali destek almaya hak kazanmistir. 2015 yili Mali Destek Programlari kapsaminda 25’i Karaman ve 42’si Konya illerinden olmak üzere toplamda 67 adet projeye destek saglanarak proje es finansmanlari ile birlikte yaklasik 43 milyon TL tutarinda kaynagin bölgemiz için harekete geçirilmesi ve yaklasik 10 MW’lik yenilenebilir enerji kaynakli tesis kurulumu hedeflenmektedir."
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284