Protesto Ettiler

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) öğrencileri düzenledikleri yürüyüşle İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.

Protesto Ettiler

KMÜ Öğrenci Toplulukları tarafından organize edilen ‘Filistin'e Destek Sizyonizm'e Lanet’ yürüyüşü Merkez Kütüphanesi önünde başladı. Yürüyüşe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Baykan, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Yüzyılın bu en büyük katliamını ve soykırımını yapanları ve onları destekleyenleri kınıyoruz”

Öğrencilerin sloganlarla ve dövizlerle İsrail’in katliamlarına tepki gösterdiği yürüyüşün ardından basın açıklaması gerçekleştirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:“Tarihi; katliamlarla, işgallerle, zulümlerle dolu siyonist ve terör devleti olan İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye yönelik soykırıma varan sınırsız, alçak, insanlık dışı ve ahlaksız saldırılarına devam ediyor. Gazze'de süregelen bu katliam ve bu direniş, doğruyu yanlıştan, haklıyı zalimden, izzeti zilletten ayırt eden bir furkan olarak karşımızda durmaktadır. Esfele safilini zorlayan siyonistler, sadece Filistin halkını değil, aynı zamanda insanî tüm ilke ve değerleri sistematik bir şekilde katletmektedir. İsrail vahşi katliamlarının yanında gıda, su ve temel insanî ihtiyaçları da birer silah olarak kullanmaktan çekinmemektedir. Gazze'deki bütün hastaneler, yollar, okullar, mabedler ve diğer meskenler yerle bir edilmiş, alt yapı tümüyle çökertilmiş, başta gıda ve su olmak üzere insani yardımların girişi engellenerek bombalarla öldürülemeyen siviller de adeta açlıktan ve hastalıktan ölüme mahkûm edilmiştir. Tüm dünyada akıl ve vicdan sahibi herkes, her yerde ve her fırsatta bu zulmün karşısında durmak, zulmün karşısında bir ses olmak için feryat ediyor. Sözde insan hakları savunucusu Avrupa, ABD ve destekçileri ateşkes çağrılarını engelliyor, İsrail’e etkin bir biçimde silah ve siyasi destek veriyor, akıl almaz bir tutum içinde Filistinlilerin haklarını savunan herkesi susturarak gözaltına alıyor. Bizler, Gazze’deki bu soykırımın ve işgalin durdurulmasını, bölgenin sahiplerine bırakılmasını, sınırda bekleyen bütün insani yardımların acilen bölgeye sevk edilmesini ve Gazze’nin en kısa zamanda yeniden imar edilmesini istiyoruz. Yüzyılın bu en büyük katliamını ve soykırımını yapanları ve onları destekleyenleri kınıyor, bu soykırımı durdurmak için vicdanının sesini dinleyen dünya akademisyenleri ve öğrencilerinin yanında olduğumuzu açıklıyoruz.”

Öğrenciler basın açıklamasının sonunda tüm dünya ülkelerini bu vicdansız saldırılara karşı ortak bir duruş sergilemeye, acil ateşkes, kalıcı barış ve başkenti Kudüs olan tam bağımsız bir Filistin Devleti kurulması için çağrıda bulunmaya davet etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284