PTT’nin 178. Müşterisi Oldu

PTT Teşkilatının kuruluşunun 178. yılı nedeniyle ilimiz PTT Merkez şubesinde 178 sıra numarasıyla işlem yaptıran Aykut Yeşil, PTT’nin şanslı müşterisi oldu.

PTT’nin 178. Müşterisi Oldu

PTT Başmüdürü Faik Göksuçınar, 23 Ekim 1840’da Posta Nezareti adıyla kurulan ve 1913 yılında da Posta Telgraf Telefon hizmetleriyle PTT adını alan kurumun 178. yılına girdiğini belirterek, “Cumhuriyetimizin ilk yıllarında İçişleri Bakanlığına, 1933 yılında Bayındırlık Bakanlığına, 1939 yılında ise Ulaştırma Bakanlığına PTT Genel Müdürlüğü ismi ile bağlanmış, 2013 yılında da ‘’Anonim Şirket’’ olmuştur. Günümüzde Posta Telgraf teşkilatı Anonim Şirketi ismi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı olarak, hizmet sunulmaktadır.

Kuruluşundan bu yana 178 yılı geride bırakarak, 23 Ekim 2018 tarihi itibariyle 178. yıla erişmenin haklı gururunu hep birlikte yaşamaktan büyük mutluluk duymaktayız. Bununla birlikte çağdaşlaşmanın bir gereği olarak her geçen gün değişim ve gelişim içerisinde; 1840 yılından bugüne kesintisiz bir şekilde hizmet vermeye devam etmektedir. Sermayesinin tamamı PTT AŞ.’ye ait olan Anonim Şirket niteliğinde iştirakler kurarak vatandaşlarımıza ve kurumumuza her alanda yenilikler kazandırmaktadır. Karaman Başmüdürlüğünün sorumluluğu altında, otomasyona açık 3 Merkez, 12 Şube, 1 Mobil Şube, 6 Acente olmak üzere toplam 22 işyeri ve 13 PTTMatik ile 104 çalışanı olarak Evrensel Posta Hizmeti sunma sorumluğu ve 178 yıllık tecrübenin verdiği güvenle hep birlikte Kurumumuzu daha da ileriye taşımanın gayreti içerisinde olacağız. Her zaman yanımızda olan çok değerli Karaman Halkına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Göksuçınar, PTT’nin kuruluşunun yıldönümü nedeniyle her yıl bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirterek bu yılda 178. müşterileri Aykut Yeşil’e çam sakızı çoban armağanı küçük hediyeler sunduklarını belirtti.

PTT Teşkilatının kuruluşunun 178. yılı nedeniyle gişelerde işlem yaptırmak üzere 178. sırayı alan Aykut Yeşil’de, “Açıkçası bugünün PTT için özel bir gün olduğunu bilmiyordum. Ben her gün işim gereği rutin olarak PTT’ye uğrayan biriyim. Bugünde şirketimizin posta işlemlerini yapmak için geldim sıra aldım. Beklemeye başladım. Sıra bana gelince 178. müşteri olduğum belirtilerek ödüllendirileceğim söylenince şaşırdım açıkçası. PTT Başmüdürümüz Faik Göksuçınar başta olmak üzere tüm personeline teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284