Pusad Nijer Gezisi Izlenimlerini Karamanlilarla Paylasti

Pusula Saglik Gönüllüleri Dernegi (PUSAD) Mart ayinda bir grup saglik çalisani ve is adamlari ile gittigi Nijer gezisi izlenimlerini düzenledigi programla Karamanlilarla paylasti. Demosan Otel’de düzenlenen programa ilimiz Valisi Murat Koca ve esi Vildan Koca, Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Kemal Çokdinç ve Karaman Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Uzm. Dr. Nuriye Ulu, Karaman Valiligi Özel Kalem Müdürü Murat Zafer, Karaman Aktif Sanayici ve Isadamlari Dernegi Baskani Ahmet Kilinç ve Suduragi Belde Belediye Baskani Dervis Mehmet Ceyhan ile çok sayida vatandas katildi.

Pusad Nijer Gezisi Izlenimlerini Karamanlilarla Paylasti

Canbal: Tabela dernegi degiliz
Programin açilis konusmasini yapan PUSAD Baskani Dr.Abdullah Canbal, derneklerinin tabela dernegi olmadigini söyleyerek yurt içinde ve disinda bir çok gezi düzenlediklerini ve Uluslar arasi Anadolu Saglik Federasyonu (USAF) bünyesinde saglik alaninda ciddi sikintilar çeken yerlere saglik hizmeti götürdüklerini belirtti.
Canbal, Nijer gezisinde hem saglik taramasi yaptiklarini hem de gida yardimi yapip bir su kuyusunun açilmasi noktasinda çalismalar yaptiklarina dikkatleri çekerek renk, dil, din ve irk ayrimi yapmadan ve hiçbir menfaat beklemeden benzeri çalismalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Program, USAF’in faaliyetleri ile PUSAD’in Nijer Gezisi’nin izlenimlerinin izlendigi görüntülerden sonra Konya Mevlana Üniversitesi Bilgisayar Mühendisligi Bölümü 1.sinif ögrencisi Malili Bouna Coulibaly adli ögrencinin duygularini aktarip tesekkür ettigi kisa konusmasi ile devam etti.
Nijer Gezisi’ne katilan Göz Doktoru Metin Bilgin, sivil toplum örgütlerinin gerek yurt içinde gerek yurt disinda degisik etkinliklerle kardeslik köprüleri kurma anlaminda çalisma yapmasinin önemine deginerek PUSAD’a destek olanlara tesekkür etti. Karamanli Is Adami Mehmet Ali Binarbasi da yaptigi açiklamada Nijer gezisi ile sükredilecek çok seyin oldugunu anladigini ifade ederek bu tür programlara imkani olanlarin katilmasi gerektigini söyledi.
Sunuculugunu Tiryaki FM Yönetim Kurulu Baskani Muhammet Sütçü'nün yaptigi program Karaman Valisi Murat Koca ve esi Vildan Koca’nin Nijer Gezisi’ne katilan saglik çalisanlari ve isadamlari ile Antalya’nin Alanya ilçesinde düzenlenen Ulusal Matematik Yarismasi’nda (UMATYA) 5 madalya alan Özel Gevher Hatun Ilkögretim Okulu ögrencilerine tesekkür belgesi vermesi ile sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284