Ramazanda Ağzımızın Tadı Bozulmayacak

Ramazan ayı süresince halkımızın daha sağlıklı ve güvenilir gıda ürünlerine ulaşmalarını sağlamak ve tüketimin arttığı mübarek Ramazan ayı içerisinde güvenilir gıda konusunda oluşabilecek suistimallerin önüne geçebilmek amacı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gıda denetim hizmetlerine mesai saatlerine bağlı kalmaksızın devam edecek.

Ramazanda Ağzımızın Tadı Bozulmayacak
Bu kapsamda hafta içi her gün 08.00 -02.00 ve hafta sonları Cumartesi günleri 17:00-24:00 saatleri arasında bir denetim planlamasına gidildi.
Geçtiğimiz hafta Karaman Fırıncılar, Lokantacılar, Pastacılar ve Gıda Maddeleri Üreten İşyerleri Odası Başkanlığı ile birlikte tahinli pide üreten işyeri sahipleriyle halkımız için daha kaliteli bir ürün konsepti oluşturulması amacıyla bir toplantı gerçekleştirildi.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Özçalık konu hakkında yaptığı açıklamada, “Gıda denetim çalışmaları kapsamında İl Müdürlüğümüz tarafından 2016 yılı içerisinde 2.290 gıda işletmesine yönelik 2.450 denetim gerçekleştirilmiş ve 106.476 TL idari para cezası kesilmiştir. Bizim bu denetimlerdeki hedefimiz çok denetim çok fazla ceza vermek değildir. Amacımız denetimi eğitim maksatlı yapmak ve vatandaşımızın sağlığını korumaktır. Biz ne kadar denetim yaparsak yapalım önemli olan tüketicilerin mümkün olduğunca aldıkları ürünlerin etiket bilgilerine ve muhafaza koşullarına dikkat etmeleri, karşılaştıkları herhangi bir olumsuzluk durumunda vakit kaybetmeden Alo Gıda 174 hattını aramalarıdır. En iyi denetçi tüketicinin kendisidir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284