Recep Konuk: “Bu Ülkeye Hizmet Etmek Bir Sevda İşidir”

AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, 16 Nisan’da yapılacak referandum çalışmalarına devam ediyor.

Recep Konuk: “Bu Ülkeye Hizmet Etmek Bir Sevda İşidir”

AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği öncesinde yoğun çalışmalarına devam ediyor. Karaman’da köy köy, kasaba kasaba, ilçe ilçe gezen Recep Konuk, il merkezinde de Karamanlılara 16 Nisan’da niçin ‘evet’ denmesi gerektiğini anlatıyor. Seçmenlerle bir araya gelen Konuk, “bu ülkeye hizmet etmek bir sevda işidir. Bu ülke hepimizin ve başka ülkemiz yok bizim. Bu ülkede diktatörlüğe nasıl müsaade edelim, biz bunu kabul edebilir miyiz? Cumhuriyetimizle yaşadığımız kazanımları, tecrübeleri nasıl yok edelim, böyle şey olur mu? Biz birliğe, dirliğe ‘evet’ diyoruz. Biz güvenliğe ‘evet’ diyoruz. Biz köylerimizden şehirlere göç dursun diye ‘evet’ diyoruz. Analarımız ağlamasın, bu millet zengin toprakların fakir bekçileri olmasın, insanımız zenginleşsin, devletimizi milletin iradesi yönetsin diye ‘evet’ diyoruz. Türkiye gelişsin, insanlığın derdi, dermanı olsun diye ‘evet’ diyoruz. Ülkemizin her köşesinde fabrika bacaları tütsün diye ‘evet’ diyoruz. Türkiye yarınlara güvenle yürüsün, bilgi üretsin, marka üretsin, fikirleri dünyaya yön versin diye ‘evet’ diyoruz. Yalanla bizim işimiz olmaz, kötülüklerle bizim işimiz olmaz, biz büyük Türkiye’mizin tarafındayız, bu çizgideyiz ve mücadelemiz işte bunun içindir” dedi.
“Kim kiminle niye ittifak kuruyor, bilmemiz gerekiyor”
Hayır diyenlerin düşüncelerine de saygı duyduklarını ifade eden Recep Konuk, “Biz milletimizin bütün kararlarına saygılıyız. ‘evet’ diyen de ‘hayır’ diyen de bizim insanımız. Ama bakın, CHP’li bir siyasetçi, ‘HDP’nin kendini ifade etmesine gerek yok, onlar için de çalışıyoruz’ diyor. Kim kiminle niye ittifak kuruyor, kimin adına kim niye konuşuyor, bunları da çok iyi bilmemiz gerekiyor. Kim kiminle yol arkadaşlığı yapıyor bunu çok iyi görmemiz gerekiyor. Bugün, sırtımızı kandile dayadık, diyenler, hayır diyor, peki onlarla saf tutanlar, kiminle yan yana gelmiş olur? Kiminle birlikte olmuş olur? Bunları da görmeyelim mi? İfade etmeyelim mi? Şundan emin olun, bizim derdimiz bu ülkenin ayaklarındaki prangayı çıkartmaktır. Biz ülkemiz daha demokratik olsun istiyoruz. Karamanımız, Konyamız, Aksarayımız hülasa Anadolumuz, Türkiyemiz büyüsün, milletimizin derdine devletimiz derman olsun diye ‘evet’ diyoruz. Hızlı düşünen, hızlı organize olan, etkili ve doğru karar veren, anında uygulamaya geçen, yeni hükümet sistemi devletimizin terörle mücadelesine güç katacak. Milli savunma sanayimiz büyüyor, terör örgütlerinin kökü kazınıyor, mücadelemiz azim ve kararlılıkla sürüyor. Lider ülke rolümüzü sürdürüyor, uluslararası ve bölgesel sorunların çözümünde, daha çok söz ve hak sahibi oluyoruz. Çözüm üreten ve garantör ülke olarak bölgemizdeki ağırlığımızı arttırıyor, Türkiye’ye yönelik tehditleri bertaraf ediyoruz” şeklinde konuştu.
“Bu milletin feraseti çok güçlüdür”
Muhalefetin “Recep Tayyip Erdoğan sonrası ne olacak?” diye sorduğunu, bu soruyla kafa karıştırmaya çalıştığını belirten TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, “Tutturmuşlar bir laf, Recep Tayyip Erdoğan sonrası ne olacak, sıkıntı mı çıkacak? Hiçbir sıkıntı olmaz Allah’ın izniyle. Millet nasıl Recep Tayyip Erdoğan’ı, Erbakan’ı, Özal’ı, Menderes’i, Atatürk’ü bulup çıkardıysa, yine her zaman kendinden olanı bulup çıkarır. Bu milletin feraseti çok güçlüdür, kendinden olmayanı, kendine yalan söyleyeni, kandıranı başa geçirmez, doğruyu yanlışı ayırır, kötüye fırsat vermez. Bizden sonra ne olacak? Partiler adaylarını gösterir, millet de yeni Cumhurbaşkanını seçer. Asıl mevcut sistem problemli bu konuda. Yapısında, işleyişinde sayısız sıkıntı var. Düşünün, mevcut sistemde milletimiz tutup sandıktan Tayyip Erdoğan’ı çıkarmasaydı, AK Parti’yi birinci parti yapmasaydı, 90’lı yılların parçalanmış siyaseti sürseydi ne olurdu Türkiye’nin hali? Ama ne oldu? Aziz milletimiz istikrarı seçti, güveni seçti, kendi mayasından olanı bulup çıkardı. Bu milletin ferasetine, sağduyusuna, en çok da demokrasi tecrübesine güveneceksin. Millet doğru adamı eğrisinden pek güzel ayırır. Hele de bizimki gibi milletin bizzat kendisinin kurduğu partilerde. Bizim partimiz milletin içinden çıkanların partisidir. Millet gider, doğru partiyi, doğru adamı seçer. Zaten öyle bir sistem kuruyoruz ki milletin gönlünü kazanan, milletine güvenen, çoğunluğun oyunu alıp öyle seçilecek. Bütün Türkiye’nin oyunu da almak zorunda kalacak, hiç kimseyi hiç kimseden ayırmayacak, herkese eşit hizmet götürecek. Yeni sistem kişi üzerine kurulu değil. Hızlı karar alan, uygulayan, etkili ve daha icraatçı bir yönetim anlayışı üzerine kurulu. Güzelliği de burada. On yıl sınırını da bu yüzden getiriyoruz zaten. Böylece siyaset kendini sürekli yenileyecek. Milletin bağrından milletin taleplerine, isteklerine uygun yeni nesiller çıkacak. Biz 2023 hedeflerini gerçekleştireceğiz, ardından 2053, 2071 hedeflerine böyle ilerleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284