Recep Konuk; “Mevcut Düzende Aslan Payı Başkalarına Akıyor”

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak referandum için çalışmalarına devam ediyor.

Recep Konuk; “Mevcut Düzende Aslan Payı Başkalarına Akıyor”

Çalışmalarını Ermenek ilçesinde sürdüren Recep Konuk, ilçe merkezi ve köylerde vatandaşlarla buluşarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlatıyor.
“Yeni sistemde TBMM daha da güçlü hale gelecek”
Yeni sistemde meclis’in güçleneceğini ifade eden AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, “Şundan emin olun evet diyeceğiz, milletvekilleri güçlenecek. Bakın bugün mevcut sistemde kanunları Hükümet hazırlayıp teklif ediyor. Ama referandum sonrası Hükümetin meclise sunduğu kanun tasarıları yerine bütün milletvekilleri kendi kanun tekliflerini verebilecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi bugün elinde bulundurduğu bütün yetkileri ve erkleri muhafaza ederken yeni sistemde yetkilerini daha da artıracak. Buna artı olarak Cumhurbaşkanını erken seçime götürebilecek, yargı mensuplarını seçecek, Cumhurbaşkanını denetleyecek, Cumhurbaşkanının Yüce Divanda yargılanması için karar alabilecek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde Cumhurbaşkanı bütçe kanunu dışında kanun teklifinde bulunamayacak. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi kanunların üzerinde olmayacak. TBMM’nin kanunları kararnamelerin üzerinde olacak. Cumhurbaşkanının aldığı kararlar Meclisin onayına sunulacak. Meclisin aynı konuda kanun çıkarması durumunda, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri hükümsüz hale gelecek. Milletvekilleri aynı zamanda yazılı soru, meclis araştırması ve soruşturması, genel görüşme yoluyla hükümeti çok daha etkin bir şekilde denetleyecek. Yazılı soruya 15 gün içinde cevap verilecek. İşte güçlenen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milletvekilleri milletinin bölgede yaşadığı sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kendileri taşıyarak çözüme kavuşturması konusunda da eli güçlenmiş olacak.İşin doğrusu bu, sizlere şunu ifade ediyorum, ne olur ne kadar yüksek sesle söylenirse söylensin yalana inanmayın. Ne kadar kısık ses olursa olsun doğrulara inanmalıyız” dedi.
“Bu ülkeyi milletin seçtiği Cumhurbaşkanı ve TBMM yönetecek”
Referandumda “evet” deyince rejimin değişmeyeceğini belirten Recep Konuk, “Türkiye değişecek, Türkiye gelişecek. Padişahlığa geçmeyeceğiz. Padişahlıkta yönetim babadan oğula geçiyor ama bizim ülkemizde Cumhuriyet var, demokrasi var, egemenlik kayıtsız şartsız milletin, böyle bir yapıda babadan oğula yönetim geçmeyecek. Biz padişahlık getirmiyoruz, Türkiye eskiye gitmez, Türkiye ileri gidecek, bu böyle olacak. Biz hükümet sistemini değiştiriyoruz. Türkiye’nin yaşadığı sorunları daha rahat çözecek bir yapıyı getiriyoruz. Biz milletimizin sorunlarını gelecek nesillere bırakmak istemiyoruz, bugün çözmek istiyoruz, sorunlarımızı çocuklarımıza bırakmak istemiyoruz. Türkiye büyüyecek, sorunlarını çözecek, bu ülkeyi milletin seçtiği Cumhurbaşkanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi yönetecek” şeklinde konuştu.
“Mevcut düzende aslan payı başkalarına akıyor”
Türkiye’nin değiştiğini ve değişmek zorunda olduğunu ifade eden Konuk, “Türkiye değişmezse, durursa, olduğu yerde kalırsa zarar eder, geri gider. Bunu yapamayız, Türkiye’yi ileri taşımak zorundayız, Türkiye’yi kalkındırmak, geliştirmek zorundayız. Bakın Türkiye’de öyle bir sistem kurulmuş ki burada üretenlerin gelirleri başkalarına gidiyor, aslan payı başkalarına akıyor. Bu işin planlayıcıları ihtilal ve muhtıralarla gelirlerimize sahip olmuş. Burada üretilen ürünlerin katma değerlerini başkaları götürmemeli. Yılan bile kabuğunu değiştirir işte bu sistemin de değişikliğe ihtiyacı var. Bu ülke daha ne kadar sömürülecek bunun önüne geçmemiz lazım. Bu ülke geçmişteki o ihtişamlı günlerine mutlaka dönmeli. Bu devlet düzeninin ayakları yere basar değişikliklere ihtiyacı var. Bu ülke de artık hiç kimse çizgili pijamalarla hükümet kurup bozmamalı” dedi.
“Çalışmaları yakından takip ediyoruz”
Ermenek’e yapılan yatırımlar ve devam eden çalışmalara da değinen Recep Konuk, bölge halkının özellikle ekonomik anlamda daha rahat yaşam standartlarına kavuşturulması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Bölgenin değişen iklim şartlarıyla tarım ve hayvancılıkta neler yapılabilir bunlar üzerine de projeler geliştirdiklerini ifade eden Konuk, Bu üzerinde çalıştığımız projelerin uygulanabilirliği ve hayata geçirilmesi belki biraz zaman alabilir ama biz inanıyoruz ki Taşeli bölgemiz önümüzdeki süreçte rahat bir nefes alacak. Bugün ziyaret ettiğimiz köylerden Yukarıçağlar’daki göletin sulama projesini, Elmayurdu’ndaki üretilen elmanın değerinin artırılmasına yönelik çalışmaları, Katranlı’daki gölet sorununu, Aşağıçağlar’da mevcut coğrafi yapısıyla endüstriyel arıcılık alt yapısının geliştirilmesiyle ilgili çalışmaları yakından takip ediyoruz ve önümüzdeki günlerde sonuçlarını da alacağız. İşte bu yeni anayasa değişikliği ile milletvekili olarak seçip Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderdiğiniz bizler artık daha aktif çalışma şartlarına kavuşacak ve bu çalışmaların daha kısa sürede çözüme kavuşturulmasını sağlayacağız” dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2017, 17:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284