Recep Konuk, “Ortak Hedef AK Parti”

AK Parti Karaman Milletvekili Adayi Recep Konuk, AK Parti olarak hem yoklukla hem yasaklarla mücadeleden asla taviz vermediklerini ifade etti.

 Recep Konuk, “Ortak Hedef AK Parti”

Seçime sayili günler kala çalismalarina hiz veren AK Partili adaylar Recep Konuk ve Recep Seker, köy ve esnaf ziyaretleri, resmi kurum ziyaretleri ve mahalle toplantilari kapsaminda Karamanlilarla bulusmaya devam ediyor. Yaptigi konusmalarda muhalefet partilerini sert bir dille elestiren Recep Konuk, “Hepsinin ortak hedefi AK Parti karsiti olmak, AK Parti’nin karsisinda durmak” dedi.

Karaman’da partilerine ve kendilerine destegin çig gibi büyüdügünü ifade eden Recep Konuk ve Recep Seker, bir taraftan merkeze bagli köyler dahil Ermenek, Basyayla, Sariveliler, Ayranci ve Kazimkarabekir ilçelerinde belde ve köylerde vatandaslarla bulusurken diger taraftan da esnaf ve resmi kurumlari ziyaret ediyor.
MUHALEFETE ELESTIRI
AK Parti’nin kalkinmanin partisi oldugunu ifade eden Recep Konuk yaptigi konusmalarda muhalefet partilerini de sert bir dille elestirdi. Konuk, “AK Parti büyümenin, din ve vicdan hürriyetinin partisidir. AK Parti zenginligin ve refahin partisidir. AK Parti hosgörü ve sefkatin, kudretli ve güçlü Türkiye iddiasinin partisidir. AK Parti mazluma uzanan el, kimsesizlerin kimsesidir. Digerleri baskinin, zulmün, yoklugun, kavganin, yasaklarin partileridir. Onlari bir araya getiren bir arada tutan ortak payda o yasaklar ve millet ekseriyetinin hayat tarzina besledikleri kindir. Bunlardan hiç birinin bir digerini elestirdigini duyaniniz göreniniz var mi? Yok. Hepsinin ortak hedefi ne? AK Parti karsiti olmak, AK Parti’nin karsisinda durmak. Millete söyledikleri baska bir sey var mi? O da yok. Bütün programlari, bütün söylemleri, seçim beyannamelerinin ortak özelligi AK Parti gitsin demekten ibaret. Oy pusulasinda toplam 20 amblem ve 20 parti ismi göreceksiniz ancak oy pusulasinin asli iki partiden ibarettir, AK Parti ve digerleri” ifadelerini kullandi.
Orhan Veli Kanik’in ‘Vatan Için’ siirindeki' neler yapmadik su vatan için! Kimimiz öldük, kimimiz nutuk söyledik' dizelerinden alinti yapan Recep Konuk, “Biz nutuk atanlardan degiliz. Nutuk milliyetçisi de degiliz. Bir partinin, bir siyasi heyetin vatan sevgisinin ölçütü millet için yaptiklaridir. Ne yaptin vatan için soruyorum. Varsa yaptigin say. Ben seviyorum demek yetmez, ne yaptin onu söyle. Nutuk karin doyurmuyor, bu ülkeyi büyütecek ne yaptin. Vatani seviyordun ama dolari bir gecede iki katindan fazla arttirdin. Vatani seviyordun ama bütün askeri ihaleleri orta dogunun iltimasli bir ülkesine verdin. Vatani seviyordun ama ne ihracati arttirdin ne yol yaptin, ne hastane yaptin. Vatanin bagina bahçesine sevgi nutuklari atmak her kisinin harci, vatani mamur hale getirip herkesin sevmesini saglamak o da er kisinin harci. Ben eskiyi hatirlatmayi sevmem. Eskiden su vardi bu vardi, su yoktu bu yoktu demeyi de sevmem. Basörtüsü zulmünü hatirlatmayi, basi örtülü ya da açik hastane kapilarinda çekilen çileyi hatirlatmayi sevmem. Mazot bulamadiginiz zamanlari, devlet ricalinden korkulan zamanlari hatirlatmayi da bu milletin hafizasina hürmetimden kendime yakistiramam. Okullar açildiginda baslayan kitap telasini, sömestreye anca temin edilen ve evlatlarimizin ders yapamamasina neden olan o karmasa ile geçen günleri de hatirlatmayi sevmem. Bu CHP zihniyeti millete ne dedi, ya evine kapanir inancini yasarsin ya da basörtünü çikarirsin ikisi birden olmaz dedi. Milletin evlatlarini issiz birakmakla tehdit etti. Basörtüsü takana ögretmenligi, hakimligi, mühendisligi yasak etti. Hastane kuyruklarini reva gördü, eczaneleri kapi duvar yapti. Her Ramazani her bayrami irtica geliyor tantanasiyla karsiladi. Fislemedigi adam kalmadi. Ezani Muhammediye ’ye bile tahammül edemedi. Bu millet elbette dünün yokluk ve yasaklarina layik degildi, yarin da yokluk ve yasaklarla muhatap olmamali. Bu millet hem varlikli hem hür olmali. AK Parti olarak biz milletimize yoklugu da yoksullugu da yasaklari da yakistirmadigimiz için bu millete sinemizi siper ettik hem yoklukla hem yasaklarla mücadeleden asla taviz vermedik” dedi.
“TARIHI FIRSATI DEGERLENDIRMELIYIZ”
AK Parti iktidarinin 12 yillik muhasebesini de yapan Recep Konuk Basbakan çikaran bir bölge olarak bu tarihi firsatin en iyi sekilde degerlendirilmesi gerektiginin altini çizerek bir basbakan sehrinin, basbakan memleketinin nasil davranmasi gerekirse o davranisin bölge olarak sandikta sergilenmesi gerektigini söyledi. Konuk konusmasini söyle sürdürdü:

“AK Parti iktidarinda geçmis 12 yilin muhasebesinin sonucu sudur. Türkiye 3 kat büyüdü. Türkiye hayat standardini katlayarak yükseltti. Türkiye silik pozisyondan silkinip dünyanin iddiali ülkesi haline geldi. Ancak KOP Bölgesi büyüyen Türkiye’den de hizli büyüdü. Bu bölgenin hayat standardi, yasam kalitesi Türkiye’deki gelisimden de hizli gelisti. Türkiye iddiali hale geldi, Karaman, Aksaray, Konya, Nigde daha da iddiali hale geldi. Bu bölge, bizim bölgemiz için AK Parti iktidarinin özeti budur. Yani basi öne egik Anadolu Ak kadrolarla geride kaldi, hedefe gözlerini dikmis bir Anadolu dönemi basladi. Simdi bu ivmeyi daha da hizlandirma zamanidir. Bu imkan Karaman’in, Aksaray’in, Nigde’nin, Konya’nin elindedir. Çünkü Karaman’in, Aksaray’in, Konya’nin, Nigde’nin büyük bir sansi var. Bizim hanemizin kalkinma yolunda karsilasabilecegi, önüne çikacak manilere mani olacak bir Basbakani var. Bu havzanin en büyük sansi Basbakanimiz Ahmet Davutoglu’dur. Basbakan çikaran bir bölge olarak biz bu tarihi firsatin farkina varmali ve Basbakan’in hemsehrileri olarak bir Basbakan sehri, bir basbakan memleketi nasil davranirsa o davranisi bölge olarak sandikta sergilemeliyiz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284