Recep Şeker; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk  Bayramını Kutluyorum”

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100'üncü yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Recep Şeker; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk  Bayramını Kutluyorum”


Recep Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100'üncü yıl dönümünün büyük gururu ve coşkusu ile geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihi, necip milletimizin vatanına ve milli iradesine sahip çıktığı, bağımsızlığın, özgürlüğün ve milli egemenliğin sembolü çok önemli bir gündür.

23 Nisan 1920'de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi ile, aziz milletimiz bağımsızlık yolunda ülkemizin içinde bulunduğu çok zor ve olumsuz koşullara rağmen istiklal aşkı ve istikbale olan sarsılmaz inanç ile yürüttüğü kurtuluş savaşını büyük ve tarihi bir zafer ile sonuçlandırarak ezelden beri hür yaşadığını ebediyete kadar da daima hür ve bağımsız yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir.

Aziz milletimiz; vatanından, özgürlüğündün, bağımsızlığından, egemenliğinden, milli ve manevi değerlerinden bu güne kadar hiçbir şart ve koşulda asla ödün vermemiş tarih boyunca bu uğurda çok büyük mücadeleler vermiştir. Kutlu bir emanet olarak muhafaza edilen tüm bu milli ve manevi değerler yeni nesillerin omuzlarında daima yükselerek yücelmiş, coşkusundan ve saflığından bir zerre kaybetmeksizin nice asırları aşmak üzere gelecek kuşaklara teslim edilmiştir.

23 Nisan 1920 tarihinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz Kurtuluş Savaşı’nı yönetmiş, Cumhuriyetimizi kurmuş, gerçekleştirdiği çok önemli reformlar ve aldığı tarihi kararlarla ülkemizin yarınlarını şekillendirmiş, demokrasimizin ve ulusal egemenliğimizin sembolü haline gelmiştir. 23 Nisan Dünya’da çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramdır ve Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğimiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan inancın bir ifadesidir.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100'üncü yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en kalbi duygularımla kutlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize en kalbi şükranlarımı sunar, geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, sevgilerimi sunarım" dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2020, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284