Rektör Ak, Sıfır Atık Projesine Dikkat Çekti

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sıfır Atık Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlendi.

Rektör Ak, Sıfır Atık Projesine Dikkat Çekti

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Namık Ak’ın başkanlığında toplanan kurul toplantısına üniversitenin akademik ve idari birimlerinden temsilciler katıldı.

Üniversitenin Senato Odasında yapılan toplantı Ermenek Meslek Yüksekokulu Müdürü ve aynı zamanda Sıfır Atık Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Alparslan Argun’un sunumu ile başladı. KMÜ bünyesinde yer alan üç farklı yerleşkenin de temel aşamada sıfır atık belgesine sahip olduğunu hatırlatan Dr. Öğr. Üyesi Argun, “Bununla sınırlı kalmayarak bu alanda gümüş, altın ve platin olmak üzere farklı kategorilerde belgeleri almaya gayret göstermeliyiz.” dedi.

“Kendimizi aşalım, zamanla yarışalım, işimizi zorla değil aşkla yapalım”

Üniversite Rektörü ve Sıfır Atık Koordinasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. Namık Ak ise sıfır atık projesinin çevremiz ve ülkemiz için büyük bir önem taşıdığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Ülkemiz, Cumhurbaşkanımız ve eşi Emine Hanım öncülüğünde bu alanda büyük bir mesafe kaydetti. Aslında çöp diye attığımız ürünler çöp değil, geri kazanılabilir malzeme olarak değerlendirilmeli ve milli sermayeye kazandırılmalıdır. Böylece ekonomiye katkı sağlamanın yanı sıra çevremizi de korumuş oluruz. Metal, cam, plastik vb. maddelerin kesinlikle düzenli ve nizami bir depolama ile geri dönüşüme kazandırılması gerekiyor.”

Rektör Namık Ak, üniversitenin de geçmiş dönemden bugüne kadar önemli bir aşamayı geride bıraktığını vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemiz için böylesine önemli bir proje olan ‘sıfır atık’ projesine biz de elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Hep birlikte organize olarak öncelikle kendi odalarımızdan başlayarak tüm üniversitede bu projeye gereken hassasiyeti göstereceğiz. Öncelikle kendimize inanacağız. Kendimizi aşalım, zamanla yarışalım, işimizi zorla değil aşkla yapalım. Böyle yaparsak emin olun Allah yardımcımız olacak ve bize emeklerimizin karşılığını verecektir. Hepinize başarılar ve kolaylıklar diliyorum.”

Toplantı; soru, görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284